DEN STORE OPVARMNING

INDVANDRERE koster landet 36 mia. kroner, lød hovedbudskabet i går i regeringens nyeste opgørelse.

 DE FØRSTE kommentarer på Twitter var fra Dansk Folkeparti. ’Vanviddet må stoppe’, tordnede Kenneth Kristensen Berth. Peter Skaarup og Thulesen Dahl fulgte hurtigt trop – ingen tvivl om, at det store beløb – der ganske vist allerede er forældet – skal dunkes i hovederne på folk de kommende uger.

DENNE gang var det finansminister Kristian Jensen, der lagde tallene på bordet for, hvad det koster, at færre indvandrere end etniske danskere er i job, selv om vi aldrig har haft så lav ledighed som nu.

HVER UGE har sin gyser inden for, hvor skævt det kører med indvandrere og deres efterkommere. Nu penslet ud til, at det går dårligere med somaliere og syrere end indere og kinesere. Det ligner et taktisk felttog, armeret med analyser, der skal berettige en drastisk ghettoplan. Kan det så samtidig få den forpjuskede regering til at fremstå handlekraftig og opfindsom, er en del af felttoget i hvert fald lykkedes for Løkke og co.

FORLEDEN affyrede erhvervsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille også tal for, hvordan seks ud af ti fædre i udvalgte ghettoer er helt uden beskæftigelse. Endnu flere kvinder lever i årevis på kontanthjælp, uden at kommunerne løfter en finger. Ammitzbøll dokumenterede, hvordan børnene får en elendig start i – helt ned i decimaler i deres dårlige karakterer i skolen. Den offentlige forsørgelse går i arv. Han pegede også på styring af, hvem der flytter ind i ghettoen, og trusler om at tage kontanthjælpen fra folk

OG HVER gang nye regnestykker lægges på bordet, roser regeringen sig selv, for at det, den allerede har gjort de sidste to år, er årsag til, at det allerede går meget bedre.

PRESSEMØDERNE er hver gang kun trommehvirvler, der skal understøtte og varme op til, når det tunge artilleri kommer på banen. ’Intet er os helligt’, som Ammitzbøll, konstaterede om regeringens villighed til at gøre noget, der virker.

IKKE mindst de lønmæssigt nøjsomme fik ros af Kristian Jensen i går. Bare en arbejdsløs indvandrer får et job til lidt over 200.000 kr., er vedkommende allerede en samfundsmæssig gevinst, jublede finansministeren flere gange. Det skal vi nok høre mere til!

KOMMUNERNE får også pisken, hvis de bare lader stå til over for indvandrerkvinder, der er på kontanthjælp i årtier, og som ikke kan dansk. Som det f.eks. blev vist fra Vollsmose forleden i TV2. Kommunen ønskede mere lovgivning, men fik en kyssekold afvisning af beskæftigelsesministeren. Der er rigelig lovgivning – de kan bare gå i gang.

361 kommentarer
Vis kommentarer