Den store vendetta

EN MILJØETS Berlin-mur skiller efterhånden danskerne.

MENS rød og blå blok står skulder ved skulder i en hård linje over for flygtninge og arbejdsløse, har vi sjældent set så aggressiv og ødelæggende polarisering som nu inden for det tidligere danske flagskib: miljøpolitikken.

ENTEN er man åbenbart en caffe latte-nar, der kloger sig om landbruget fra sin altankasse i København K.

ELLER også er man en stupid, pengegrisk gylle-sviner fra det mørke Jylland.

AFLØSEREN for den fyrede Eva Kjer Hansen har på mange måder vist sig at være endnu værre: Samme indestængte harme over for mange års restriktioner over for landbruget – men i Esben Lunde Larsens tilfælde parret med en studentikos hoveren over at kunne håne politikere, som han åbenbart har følt jokkede på bønderne. Dog helt blottet for Kjers faglige ballast!

HAN taler med patos om ’miljøtyranniet’, som han nu vil stoppe. Om sin harme over ’knægtelsen’ af den frie landmand, og om hvordan han – som en, der både kan køre traktor og malke en ko – naturligvis ved bedre end de politisk korrekte ignoranter i hovedstaden.

HÉR startede så en stærkt underholdende vendetta søndag aften.

LUNDE triumferede på Facebook over, at Ida Auken ikke længere er i toppen af dansk miljøpolitik, men i stedet, som andre i familien, ’kørt ud på et sidespor’. Var det Svend Aukens død, han omtalte som et sidespor? Eller var det Ida Aukens mor, SF’eren Margrete Auken, i EU-Parlamentet, han havde i tankerne? Her er rød blok nem at hidse op: Det første er naturligvis ren blasfemi. Det andet majestætsfornærmelse. At smæde Danmarks elitære, politiske miljøfamilie par excellence var det rene dynamit.

MARGRETE Auken lød til gengæld som en oppustet mafioso, da hun hvislede fra Bruxelles: ’Esben Lunde skal ikke ønske sig en familie-vendetta’, og at ’han er nem at krølle sammen’.

... HELT SKÆGT er det bare ikke, for midt i den primitive mistro og tilsvining bliver miljøet tabt på gulvet.

110 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere