Den sygeste kandidat

I går mente flere, at nu skal Joe Biden blot holde sig i live – hvilket dog også forekommer at være en opgave – så bliver han USA’s næste præsident.

Donald Trumps overmod er endegyldigt udstillet. Trump har fået den coronavirus, han i flere tilfælde har bagatelliseret. Eller påstået ville være væk i løbet af sommeren. Eller sagt kun er farlig for ældre og svage borgere.

Men naturen kan ikke ’trumpificeres’. Således kan præsidenten nu vælge mellem selv at være ’fake news’, en simpel løgner eller bare gammel og svag.

Personligt ville jeg ellers have forsvoret, at Joe Biden nogensinde ville komme til at fremstå som kandidaten med det mest lovende helbred. Men som før skrevet på denne plads: Hvis Joe Biden vinder et kommende valg, vil det ikke være, fordi amerikanerne ønsker en snart 78-årig præsident. Det vil være, fordi bægeret med ’The Donald’ ikke alene er fyldt, det løber over.

59 procent af amerikanerne mener faktisk, at Biden er ude af stand til at gennemføre de første fire år som præsident. Eller formuleret på en anden måde: 59 procent af amerikanerne tror (en del håber måske ligefrem), at Bidens vicepræsidentkandidat, den 55-årige Kamala Harris, hurtigt kommer til at afløse ham.

Nu skal Joe Biden ikke foretage sig noget som helst – ud over som sagt at blive ved med trække vejret –mens han lader coronavirussen fortsætte et tydeligvis ufortrødent arbejde med at udstille den siddende præsident.

Så sent som i denne uge hånede Donald Trump sin modkandidat for at bruge mundbind: ’Jeg går ikke med mundbind ligesom ham. Selvom han er langt væk fra folk, går han med det største mundbind, jeg nogensinde har set,’ sagde Trump i den første tv-debat mellem de to kandidater.

Det er imidlertid ikke nu, Biden-lejren skal fremture med fryd. Biden skal derimod gentage og gentage, at han håber, ’Mr. Trump med frue’ hurtigt kommer sig, så valgkampen kan genoptages på normal og fair vis.

Og uanset hvor meget nogle måske glæder sig over, at virkeligheden har indhentet ham, så er worst case scenario faktisk, at Donald Trump ikke kan holde sig i live, og et martyrium samt nogle højremilitser tårner sig op.

Visse vil sige, at nu spekulerer jeg for meget. Men det samme sagde de, da nogen helt tilbage i marts spurgte: Hvad nu, hvis Donald Trump bliver smittet?