Den ufattelige arv

Britta Nielsens døtre Samina (tv.) og Jamilla gik på tv for at få medfølelse efter 16 års luksusliv. FOTO: Discovery Networks Danmark
Britta Nielsens døtre Samina (tv.) og Jamilla gik på tv for at få medfølelse efter 16 års luksusliv. FOTO: Discovery Networks Danmark
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

BRITTA NIELSENS to døtre og sønnen kunne være vokset op som almindelige borgere i den københavnske forstad Hvidovre. Måske med en el-ladcykel til at køre ungerne i børnehave og glad forventning om to uger på Tenerife i februar. Beskedent, men med omgivelsernes respekt og en fremtid for sig og sine, for egen motor.

DET GIK SOM bekendt i stedet i strakt galop på første klasse i 16 år, til hest og i luksusbiler. Et ridt, der sluttede brat i september med et direkte skridt ud over afgrunden. Britta Nielsens tilsyneladende skrupelløse ønske om at skabe lykke for sine børn, er braget ind i det modsatte: En ufattelig og mangehovedet arv, ingen af dem nogensinde slipper af med.

DE TO døtre, Samina og Jamilla Hayat, appellerede i forgårs via tv til offentligheden om medlidenhed.

MANGE ÅRS sorgløs rigdom og luksus har pludselig udsigt til at ende i vanære, konfiskationer og måske fængsel for søskendeflokken, der alle er i 30’erne. De er sigtet for groft hæleri, der kan give op til seks års fængsel. Hæleren er lige så god som stjæleren, som man siger.

DET VAR som at se et realityshow med meget forenklede karakterer og budskaber: Vi vidste intet. Vi stolede på vores mor ... Også for enkelt et budskab at hoppe på for de fleste mennesker med almindelig sund fornuft. Kan man være så uvidende om noget så basalt og stort?

VI HØRTE ikke så meget til døtrenes medfølelse med de andre ofre i dramaet. Dem på samfundets bund, der ufrivilligt finansierede safari-luksus og springkonkurrencer.

BRITTA NIELSEN er som bekendt mistænkt for – i kraft af sin stilling som betroet medarbejder i Socialstyrelsen – at have svindlet samfundets allerskrøbeligste borgere for 111 millioner kr. gennem 16 år. Det skulle være sket via jævnlige, personlige aftapninger fra bevillinger, hun burde have overført ubeskåret via satspuljen til psykisk syge, alkoholikere og hjemløse.

LOKUMMET brænder under de forgyldte børn. Døtrenes tv-optræden skal formentlig styrke deres kommende påstand i retten om bundløs uvidenhed. Og velsagtens samtidig afbøde pinlige reaktioner og vantro i deres personlige bekendtskabskreds.

HJEMME VED middagsbordene bølger dramaet også: Fra bundløs foragt over for dem, der muligvis stjæler fra de fattigste til at finansiere et luksusliv – til massiv skepsis over for, at børnene bare åd deres mors påstande råt om, hvor pengene kom fra. Hvorfor ikke spørge sin mor i det mindste, hvorfor hun knokler 40 år i Socialstyrelsen, hvis familien vælter sig i penge?

MÅNEDSLØNNEN på 33.000 kr. var jo i så fald en ulogisk dråbe i havet? Men det var den jo så ikke i virkeligheden, hvis den samtidig var adgangen til millionerne.

Lokummet brænder under de forgyldte børn

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind