Den ydmyge

Følg Leder

 

I DAG ER EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt (DF) tilbage på den politiske scene, når han holder grundlovstale i sin hjemby Frederikssund.
Siden oktober sidste år har Dansk Folkepartis store stemmesluger været sygemeldt efter et ildebefindende på grund af stress.

EN SYGEMELDING, som må siges at være ganske politisk belejlig for DF, der på rekordtid mistede omkring en fjerdedel af vælgerne efter Ekstra Bladets afsløringer af misbrug af EU-midler i foreningen Meld og fonden Feld.
Foreløbigt har partiformand Thulesen Dahl valgt at betale 2,6 millioner kr. tilbage for at være på den sikre side, indtil sagen er afgjort.

DEN GENOPSTANDNE Messerschmidt har valgt TV2 som sit talerør, og i et længere interview i lørdags valgte han rollen som den ydmyge politiker, der erkender at have begået fejl, men som ikke ønsker offentligt at gå ind i sagens substans, så længe den efterforskes af EUs antisvindel-enhed Olaf.

MESSERSCHMIDT ville ikke være Messerschmidt, hvis han ikke samtidigt hældte vand ud af ørerne. Det skete med påstande om, at EU-systemet konstant er på nakken af EU-kritiske partier, og at man skal se aktionen mod ham selv, Meld og Feld i det lys.

PÅ FACEBOOK er han dog tilbage i rollen som angrende synder; – Jeg påtager mig ansvaret og vedkender mig mine fejl, og jeg ved også, at jeg burde have reflekteret mere over mine handlinger, så fejltrin kunne være undgået, skriver han.

DET DANSKE retssystem er heldigvis skruet sådan sammen, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.
Derfor byder vi Morten Messerschmidt velkommen tilbage til arbejdet i Bruxelles.

MEN VI VIL anbefale, at han fremover holdes langt væk fra administrative opgaver som f.eks. at bestyre tilskud fra EU, som kun må bruges til ganske bestemte opgaver. På det område har han til overflod bevist, at han er komplet uegnet.
Og vi vil opfordre efterforskerne i Olaf til at arbejde mindre bureaukratisk og fremskynde efterforskningen, der har stået på i næsten et år. Det burde ikke være raketvidenskab at finde ud af, om der har været tale om decideret svindel eller blot uacceptabelt sløseri.

SAGEN VEDRØRER nemlig ikke bare Messerschmidt og hans politiske fremtid, men også partiledelsen, der tilsyneladende har været ganske godt bekendt med hans dispositioner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter