Der er for få smittet med corona i Danmark

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

METTE Frederiksen siger, vi har indgået en kontrakt.

Altså vi danskere og regeringen. Men jeg har ikke indgået en kontrakt. Jeg har modtaget et diktat.

Og jeg har fulgt det, for at vi ikke skal ende som Italien. Jeg holder afstand, spritter hænder, arbejder hjemmefra og ser ikke familie og venner.

NU mangler vi smittede i Danmark. Hvilket er absurd.

'Det er et problem, at vi stort set ikke er længere end for fire-fem uger siden, når vi lukker op igen,' siger professor i virus og immununologi Jan Pravsgaard Christensen til Berlingske. Mange andre eksperter siger det samme.

VI er tilbage ved start. Den berømte grønne kurve, som Mette Frederiksen og Magnus Heunicke har terpet for os i uger, er blevet for flad, hvilket vil trække coronaepidemien ud. Det siger de ikke, men det er virkeligheden. Statens Serum Institut forudser, vi når ind i november, før coronaen løjer af.

ALT imens står hospitalernes coronaafsnit tomme, tusindvis af operationer er udskudt, studerende kan ikke komme til eksamen, og virksomheder går konkurs, hvilket betyder, at 100.000 danskere forventes at miste deres job.

SÅ medmindre strategien er, at vi alle skal blive inde og ikke se venner og familier, før vi har en vaccine, så er strategien slået fejl.

ALLE danskere skal på et eller andet tidspunkt have corona. Mindst 60 procent skal have haft virus, før vi er mange nok til, at vi får det, der hedder flokimmunitet.

Hvilket er afgørende. Men med det nuværende tempo vil det vare i årevis.

METTE Frederiksen er imidlertid blevet helten. Hun troner i popularitetsmålingerne på grund af sin handlekraft. Mette Frederiksen har muligvis afværget katastrofen, og tak for det. Men det har også skabt en række nye problemer, som vi kommer til at leve med i årevis.

HJÆLPEPAKKERNE kan ikke afbøde den økonomiske katastrofe, og de aflyste patienter kan ikke få den tid tilbage, de har mistet i smerte.

OG danskere vil stadig dø. Det kan ingen selv nok så handlekraftig statsminister forhindre. Hverken når det gælder alderdom, corona eller alle mulige andre sygdomme. Men det er det, Mette Frederiksen fortæller os, at hun kan, hvis vi følger hendes såkaldte kontrakt.

JEG er nået dertil, hvor jeg tænker, at 'kontrakten' bør gennemgås og revideres.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+