Der skete ikke noget

 Man skulle ikke tro det. Men egentlig er der ikke sket noget.

Efter lange overvejelser har regeringen besluttet sig for at stemme for sin egen finanslov.

Indtil tirsdag aften stavrede Anders Samuelsen usikkert som et blebarn gennem regeringens køkken-alrum. Alle sad ude på kanten af stolene – usikre på, om Anders ville nå frem til sin plads uden at dratte omkuld.

Det lykkedes. Så nu har vi fået en finanslov. Ligesom i alle andre år.

Men lad os sikre, at alle – måske ikke mindst diverse kommentatorer – er med på, at der ikke er noget nyt:

Lars Løkke Rasmussen vil stadig være statsminister for enhver pris. Og det er fortsat Kristian Thulesen, der fastsætter prisen. Dertil er det, som altid i dansk politik, den yngste og oftest højest råbende i den til enhver tid siddende regering, der betaler selvsamme pris.

Vi kan i den sammenhæng mindes, hvad LA’s partiformand, Anders Samuelsen, udtalte, da valget var overstået i 2015, og hans parti stadig syntes, topskattelettelser var vigtigere end ministerposter: 'Vi skal undgå at ende der, hvor Løkke i princippet er den nye Thorning, og Kristian Thulesen Dahl er den nye Vestager', sagde Samuelsen, underforstået at så kommer man i SF-klemme, og så har man solgt ud.

Velkommen til virkeligheden, hr. Samuelsen.

Som vi skrev her på EB’s lederplads i lørdags: ’Liberal Alliance kan godt begynde at øve sig i den særlige politiske disciplin, hvor nederlag udlægges som sejre. Hvor man bøjer virkeligheden efter sin egen horisont-linje og insisterer på, at solen ikke går ned, men står op.

Og Kristian Thulesen Dahl? Han behøver som sædvanlig ikke at gøre noget.’

Nej, for ’Thulesen Dahl er den nye Vestager’. Han behøver ikke være statsminister. Den slags har han folk til.

Så hvad er det nye? Samtlige politiske kommentatorer skal, svangre af den ophidselse, der kommer af både at leve for – og af – at der altid bliver udskrevet valg i næste uge, finde vejrtrækningen på ny. Men det er også ganske sædvanligt i dansk politik.

Der er nemlig reelt ikke sket noget. Alt var skrevet, talt og forudsagt ville hænde, netop som det er hændt.

Det nye sker først, når Anders Samuelsen ikke bare har lært at gå mod sin plads, men tillige at skifte retning.

154 kommentarer
Vis kommentarer