Deres egen medicin

FOLKETINGSMEDLEMMER, der er vraget af vælgerne, står ikke i fare for at styrte ned i en social massegrav. I op til to år sikrer det såkaldte eftervederlag dem en en årsløn på knap 625.000 kroner.

Hvis de får job inden for de første 12 måneder, kan de endda tjene op 135.524 kroner, før der sker modregning i deres eftervederlag.

Det fortalte Ekstra Bladet i går.

I samme avis berettede vi om resultatet af dagpengekommissionens arbejde. Her vil politikerne finde inspiration til et nyt dagpengesystem, men de burde samtidig overveje selv at smage medicinen.

Anstændigvis.

ET CENTRALT punkt i kommissionens forslag er indførelsen af karensdage. Hvert kvartal skal de første to dage være uden dagpenge for de ledige.

Teorien er, at det vil få folk uden arbejde til at være mere ivrige efter at søge et job. Som kommissionens formand, professor ved Aarhus Universitet Nina Smith, formulerede det:

– Det er vigtigt at prøve at give folk nogle små skub undervejs.

DEN IDÉ kan man sige en del om, og det har vi allerede gjort, men hvis den er så fremragende for almindelige ledige, hvorfor så ikke også udstrække den til arbejdsløse, forhenværende folketingspolitikere?

Hvorfor skal de ikke også have glæde af ’nogle små skub’?

De har fortjent nogle karensdage, hvor de ikke får eftervederlag. For deres egen skyld, naturligvis.

OMVENDT kan vi da også udstrække politikernes system til alle ledige.

Arbejdsløse forhenværende medlemmer af Folketinget kan altså få over 135.000 kroner, efter at de er kommet i arbejde og får fast løn.

På samme måde kunne ledige jo få understøttelse i nogle måneder, efter at de er kommet i arbejde. Når det system nu er så godt for politikerne, ikke?

VI VED GODT, at ingen af vores forslag har en jordisk chance for at blive realiseret, men de illustrerer en tankevækkende pointe:

Mens politikerne mener, at almindelige mennesker får mere lyst til at arbejde, hvis man tager penge fra dem, så kan forhenværende politikere godt søge et nyt job, mens de bliver forgyldt for ikke at lave noget.

TANKEGANGEN røber en slet skjult menneskeforagt.

Og tankegangen giver velbegrundet anledning til politikerlede.

101 kommentarer
Vis kommentarer