Derfor gik vi til politiet

Sexkrænkere: Ekstra Bladet er ikke sat i verden for at holde hånden over voksne mænd, der vil have sex med børn. Derfor har vi taget det helt usædvanlige skridt at videregive vores materiale om 16 mænd til politiet. Mændene har det til fælles, at de jagter sex med børn via internettet, og du kan møde disse mænd i dag her i avisen, på ekstrabladet.dk og i aften på TV3 i dokumentarprogrammet ’Jagten’.

Vi har passivt chattet med en lang række mænd, som forsøgte at lokke små piger til sex. De har forsøgt at få pigerne til at sende dem nøgenbilleder eller videoer, hvor de klæder sig af og rører ved sig selv. Og i endnu grovere tilfælde har de voksne mænd forsøgt at lokke de mindreårige piger til at møde dem, for at de – ofte mod betaling – kunne dyrke sex med pigerne.

Vores profiler var falske. Der sad voksne journalister bag computerskærmen. Men mændene, vi chattede med, er ægte, og deres ønske om at dyrke sex med børn var bestemt også ægte. Disse mænd var aktivt i gang med at finde frem til børn, de kunne forgribe sig på. Mange af dem var aktive døgnet rundt på forskellige chat fora for børn. Og vi turde ganske enkelt ikke løbe risikoen for, at det lykkedes mændene at begå nye overgreb, inden vi havde offentliggjort vores materiale.

Derfor valgte vi at gå til politiet med vores oplysninger.

Det er usædvanligt, fordi vi her på Ekstra Bladet naturligvis ikke skal være politiets forlængede arm. Men denne sag er også usædvanlig, og jeg tør godt garantere alle, der skulle være det mindste i tvivl, at vi stadig ikke arbejder for andre autoriteter end læserne.

Vi har givet politiet adgang til brugernavnene på 16 forskellige mænd, og de chats vi har ført med mændene. Vi offentliggør mange af dem i dag og de kommende dage.

Den kommende tid vil vise, hvor sagerne ender. Det er nu op til politiet, og du kan fra i dag følge vores kamp for at stoppe mænd. der krænker børn sexuelt.