Det er ikke min skyld

Karsten Lauritzen (V): 2015-?. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Karsten Lauritzen (V): 2015-?. Foto: Jens Dresling/Polfoto

SE GODT PÅ disse billeder. Det er portrætter af de ni skatteministre, som har siddet med det øverste ansvar for de enorme svigt, der har resulteret i danmarkshistoriens største økonomiske skandale.

Siden 2004 er milliard efter milliard af danskernes skattekroner forsvundet op i den blå luft som følge af disse politikeres slendrian og/eller uduelighed. En nærmere beskrivelse vil fylde hele siden.

FYRINGER AF tusinder af skattemedarbejdere i 2006 startede lavinen.

Alligevel udtalte Troels Lund Poulsen i 2010:

’Da Skatteministeriet startede i den form, det har nu, var der over 10.000 ansatte. I løbet af få år var vi nede på 7500. Det viser, at det kan lade sig gøre at effektivisere og samtidig opkræve skat’.

Tak for kaffe. Det vil han nok ikke gentage i dag.

EN HÅNDFULD top-embedsmænd har siden fået en fyreseddel, men ingen af de ni skatteministre er blevet draget til ansvar.

Et politisk flertal holder nemlig hånden over dem af frygt for, at en gennemgribende undersøgelse vil hvirvle alt for meget snavs op.

De ni skatteministre siger samstemmende: ’Det er ikke min skyld. Det er de andres’. Og opfordrer så ellers til at glemme fortiden og se fremad.

ALTERNATIVET har nu stillet et beslutningsforslag om en undersøgelseskommission ud fra en indlysende betragtning om, at tiltroen til det politiske system vil lide endnu et knæk, hvis skandalerne fejes ind under gulvtæppet.

Men det er et slag i luften. S, V, SF og R har alle leveret skatteministre, så de skal ikke have noget klinket. Fanden hytter sine.

DE GAMLE partiers afvisning af at placere et politisk ansvar er intet mindre end en demokratisk skandale.