Annonce:
Annonce:

Det er vigtigt at sladre

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

KRÆFTSKANDALEN fra Aarhus viser, at det offentlige system har en dødbringende tys-tys-kultur. Dødbringende i ordets egentlige betydning. Tendensen til tavshed og hemmeligholdelse er i øvrigt udbredt overalt i den offentlige sektor.

Nogle af DR's dygtige journalister har i denne uge afsløret, at lægerne på afdelingen for mave- og tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital i godt et år har advaret sygehusets ledelse om for lange ventelister.

3. MAJ 2022 skrev en overlæge, at patienter med tarmkræft venter i fem uger på en operation, selvom de ifølge behandlingsgarantien skal til inden for to uger. Mens de syge ventede, voksede deres svulster sig så store, at de i mange tilfælde ikke kunne bortopereres alligevel. Offentligheden fik intet at vide. Man holdt det hemmeligt.

Annonce:

Så hemmeligt, at formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), nu siger, at han ikke vidste noget om det, før DR afslørede skandalen i lørdags. I mellemtiden er både svulsterne og skandalen vokset - den slags trives i tavshed. I dag er der otte ugers ventetid i stedet for fem.

JEG VED godt, at der ikke er uanede mængder af penge i den offentlige sektor, men der er penge nok til at behandle kræft. Ellers må man jo spare på opera, SU eller kollektiv trafik. Kræftbehandling er vigtigere. Jeg ved også, at der jo er valide forklaringer på de lange ventetider. Angiveligt mangler afdelingen kvalificerede sygeplejersker. Det vil jeg ikke bebrejde hverken læger eller hospitalsledelse.

Men jeg vil gerne bebrejde dem, at de ikke råbte op. De vidste det jo godt - så hvorfor sagde de ikke noget? Hvorfor skrev de det ikke på Facebook, ringede til en journalist, udsendte en pressemeddelelse eller skrev til nogle sundhedsordførere?Jeg ved godt, at det for mange ikke er rart at være illoyal over for sin arbejdsplads. Men når det handler om liv, så bør man faktisk sladre. Opmærksomhed om en sag er med til at få den løst.

Annonce:

EFTER AT SKANDALEN er eksploderet i medierne, er alle de ansvarlige politikere heldigvis kommet op i gear. Jeg gætter på, at tarmafdelingen i ekspresfart vil blive tilført de nødvendige ressourcer på grund af det massive offentlige pres.

Hvis det var sket for et år siden, kunne mange kræftpatienter være kommet på operationsbordet hurtigere - og liv kunne sandsynligvis være reddet.

Så kære ansatte i den offentlige sektor: Husk at sladre og råbe op, når det ikke fungerer. Vi andre vil også gerne vide det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
572 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: