Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Det’ fandeme uhyggeligt

OM DET er afsløringen af, at mistænkte i sidste års terrorsag havde adgang til mobiltelefoner i fængslerne, der har fået justitsminister Søren Pind (V) til at tabe hovedet, vides ikke. Men tabt hovedet, det har sheriffen i hvert fald.

FOR ELLERS ville han ikke præsentere det rablende forslag, som han nu søger politisk flertal til: Total overvågning af, hvad danskerne laver på nettet.

I FORSLAGET tales om ’logning af hver eneste session, der bliver foretaget på internettet relateret til den enkelte bruger’. Det lyder lige så uforståeligt, som det er skræmmende.

SHERIFFEN fra Danmarks såkaldte liberale parti vil nemlig vide alt om, hvad vi sidder og laver med tastaturet og musen foran skærmen: Alt fra sport og sex til sundhed og sensitive samtaler på Facebook. Det’ fandeme uhyggeligt.

VI HAR tidligere haft overvågning på nettet i form af stikprøve-kontrol. Den blev afskaffet i 2014. Hvorfor? Fordi den ikke opfyldte formålet om at hjælpe politiets efterforskning
– bl.a. af mulige terrorister.

MEN I STEDET for at målrette efterforskningen skal den nu udvides til at omfatte samtlige danskere.

SOM DIREKTØR i Teleindustrien Jakob Willer siger: ’Vi er faktisk lidt rystede over, at man foreslår en så massiv udvidelse’.

POLITIET skal selvfølgelig have de bedste redskaber til bekæmpelse af kriminalitet. Men mål og midler skal passe sammen.

FLERE eksperter peger på, at en komplet overvågning ikke vil fange f.eks. terrorister. De har for længst fundet dunkle smutveje på nettet. Desuden kan de med få klik med musen stjæle andre folks net-identitet.

DET ER altså de millioner af danskere, der ikke har ondt i sinde, som vil blive masseovervåget og kriminaliseret.

OG HVAD med alle oplysningerne, som teleselskaberne ifølge forslaget skal opbevare? Hvordan sikres de mod misbrug?

VI MINDER om afsløringen forleden af, at statens tinglysningsregister pludselig var blevet hacket og hemmelige adresser lagt ud på nettet.

 VIA NETTET efterlyser Ekstra Bladet her og nu justitsminister Søren Pinds hoved. Han har stærkt brug for det.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen