Det feje mord

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

MANDAG AFTEN blev 31-årige Nedim Yasar skudt ned på Hejrevej i København. I går døde han af sine kvæstelser.

VI KENDER ikke motivet til mordet, men vi har nogle antagelser. Nedim Yasar var en tidligere bandeleder fra Ballerup. En gadegangster der voksede sig stor, men som i 2012 fik nok af det kriminelle miljø.

EFTER ENDNU en dom valgte han at gå ind i politiets exitprogram, og han blev på flere områder et eksempel til efterfølgelse for mange unge kriminelle.

NEDIM YASAR beviste, at det godt kan lade sig gøre. At samfundet står parat til at hjælpe. Nedim fandt vejen ud. Han blev radiovært på Radio24syv, og han var ved at uddanne sig til pædagog.

DA HAN gik på Hejrevej mandag aften, havde han netop været til en reception, hvor han selv havde haft hovedrollen. Anledningen var udgivelsen af bogen ’Rødder’ med undertitlen ’En gangsters udvej’, som er historien om Nedim Yasars liv.

HAN HAVDE forladt gangsterlivet. Det havde han nu sat ord på. Men han havde ikke forrådt eller stukket nogen. Han havde ikke sendt nogen af de gamle bandemedlemmer i fængsel.

MEN DE kriminelle havde ikke sluppet taget i Nedim. I søndags sagde han i et interview i Ekstra Bladet, at han uden tvivl i visse kredse bliver betragtet som en stikker. Og der har da også tidligere været bud efter ham.

SIDSTE ÅR fandt de hans bopæl. Det lykkedes ham selv at afværge et knivoverfald. Han var helt på det rene med, at han hele tiden skulle se sig over skulderen. Han kunne aldrig føle sig sikker.

DET ER uendelig fejt og afstumpet at skyde ubevæbnede folk ned på åben gade. I Nedims tilfælde skal det vel i kyniske kriminelles hjerner virke som et advarselssignal til andre, der går med tanken om at begynde et nye liv på den rigtige side af loven.

DEN KAMP må de onde kræfter ikke vinde. Vi har som samfund pligt til at tage vare på alle unge, der har modet til at forlade banderne.

POLITIKERNE må sikre, at exitprogrammet har de fornødne ressourcer. De penge kan kun være givet godt ud. Og så er det ellers op til politiet af få fat i både morderen og de eventuelle bagmænd. Mordet på Nedim må ikke gå ustraffet hen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind