Det fucking sprog

EFTER FOLKEAFSTEMNINGEN meddelte Ekstra Bladet på forsiden: ’Løkke fik fuckfingeren’. I fuld overensstemmelse med sandheden og udtrykt kernefuldt i dagens sprogbrug.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde prøvet at sælge forslaget om, at vi skulle overlade mere suverænitet til EU, og flertallet ville ikke have det.

FORMULERINGEN bragte SF’s næstformand, Signe Munk, op i det røde felt.
Hun skrev på Facebook:

’Undskyld men hvad sker der? En fuckfinger til Løkke? Kan vi ikke få kammertonen tilbage i dansk politik og tale ordentligt om vores statsminister om end vi er uenige med ham! Jeg synes virkelig at Ekstra Bladet sætter en uforskammet lav standard for tonen i debatten.’

SF-FORMAND Pia Olsen Dyhr var hurtig til at bakke op:

’SF’s næstformand med en god opsang! EB stop så! Løkke er ikke min statsminister, men tal pænt alligevel!’

TRODS DE mange udråbstegn er Pia Olsen Dyhr ellers ikke selv bleg for at bruge f-ordet. Som da hun 1. maj på talerstolen i Fælledparken gjorde sig lystig over Lars Løkkes påstand om, at han var leder af Danmarks rigtige arbejderparti:

– Arbejderparti? Who are you fucking kidding?

PIA OLSEN DYHR og SF kaster med sten fra et glashus.
En hurtig søgning i arkiverne viser, at mange andre politikere i de senere år har fundet anledning til at forstærke deres udsagn med ’fuck’ eller ’fucking’. Eller begge dele for den sags skyld.

Naturligvis, for det samme gør mange andre uden for Christiansborgs mure.

SPROGET bevæger sig. For 30 år siden ville den famøse forside være uforståelig for de fleste.

Nu er alle med, og de fleste forstår nok også, at der ikke i formuleringen ligger et underlødigt angreb på statsministeren eller hans embede.
Der er nok andet at komme efter, og det formulerer vi direkte.

FUCK OG FUCKING – som vi har hentet i det engelske – har vist sig at være imponerende alsidige udtryk, når der er brug for et kraftudtryk, eller der skal lægges ekstra vægt bag et synspunkt.

Den udvikling kan man alt efter temperament beklage eller glæde sig over, men Ekstra Bladet afspejler vore dages sprogbrug. Naturligvis.

PIA OLSEN DYHR, SF og andres forargelse er svær at forstå.
De fucking bruger ordene selv!

95 kommentarer
Vis kommentarer