Annonce:
Annonce:

Det går jo nok

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DEN OMSTRIDTE og berygtede landbrugspakke er igen årsag til ballade.

En internationalt anerkendt forsker, Bjørn Molt Petersen, har brugt et halvt år på at gennemregne omfattende dele af pakken.

På den baggrund konkluderer han i Berlingske, at den kan forårsage større ødelæggelser på miljøet og naturen end først antaget.

Der vil hvert år komme langt mere kvælstof i havet – vi taler om flere tusind ton – med forringelser af drikkevandet og fiskedød i fjordene til følge.

FLERE ANDRE forskere ved landets universiteter giver Molt Petersen ret i, at der er noget galt med beregningerne bag blå bloks landbrugspakke, som derfor måske er vedtaget på et misvisende grundlag.

Annonce:

Man skulle tro, at de borgerlige politikere med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen øjeblikkeligt ville reagere for at fjerne enhver mistanke om, at landmændene spiller hasard med miljøet.

MEN NEJ. Esben Lunde lader sine embedsmænd svare, at ’vi har tillid til, at de universiteter, som myndighedsbetjener ministeriet, leverer fagligt velunderbygget og konsolideret viden’. Punktum.

Andre politikere i regeringspartierne har ligeledes den tilbagelænede holdning, at det går jo nok. Lad os se tiden an. Og landbrugets organisationer spiller selvfølgelig fornærmede og erklærer, at der ikke er noget at komme efter.

MOLT PETERSENS alarm-melding har derimod fået oppositionen på krigsstien. Både de radikale og Enhedslisten har kaldt Esben Lunde i hastesamråd. De kræver landbrugspakken trukket tilbage, indtil man ved med sikkerhed, hvad der sker med for eksempel grundvandet.

Socialdemokratiet og DF vil ligeledes have afklaret, om de nye afsløringer rokker ved hele grundlaget for den pakke, som landbruget er så glad for.

Annonce:

MÅSKE BØR Esben Lunde mindes om, at hans forgænger som miljøminister, Eva Kjer Hansen, mistede taburetten for to år siden, fordi hun fuskede med tallene og brugte usikre beregninger til at kalde landbrugspakken en gevinst for miljøet.

Pakken til landbruget er en stærk understregning af det vanvittige i at samle miljøet og landbruget i ét fælles ministerium. Hvordan ville det ikke være gået, hvis den ildsprudende miljøminister Svend Auken i sin tid samtidig skulle pleje bøndernes interesser!

UNDER LARS LØKKE er det flere gange blevet demonstreret, at miljøet er udset til at være sorteper.

Esben Lunde gør, hvad han får besked på – af sin statsminister, der gerne vil tækkes vælgerne på landet, og af landbrugets organisationer.

Så skidt med miljøet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: