Annonce:
Annonce:

Det nye proletariat

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ROMAERNE og de udenlandske hjemløse ligner et eksploderende proletariat i landets største byer.

PANIKKEN breder sig blandt politikerne, fordi en hel del borgere er stiktossede over at se deres nærmiljø svinet til og invaderet. Ikke mindst frygter mange, vi får endnu værre tilstande, hvis der ikke bliver skredet ind.

SAMFUNDET er skruet sammen med høje skatter og en dertilhørende forventning om, at ingen borgere behøver leve på gaden i svineri og tiggeri. Men dét håndslag er umuligt at overholde nu, med de mange, ludfattige tilrejsende. Vi kan ikke sætte samtlige tilrejsende, arbejdsløse bulgarere og rumænere på kontanthjælp. Eller skaffe dem et job.

Annonce:

’VI SKAL gå lige til grænsen for at få romaerne ud’, lover justitsministeren. Foreløbig kommer Christiansborg med en hastestramning i Folketinget i dag. De østeuropæiske tiggere kan bl.a. fremover smides i fængsel i 14 dage. Indtil videre viser det mere afmagt end slagkraftig idérigdom fra politisk hold.

POLITIET kan også rydde romalejre nu, hvis borgere ringer og klager over, at sovende udlændinge skaber utryghed. Og de ringer! 25 lejre er allerede ryddet – men politiet må føle sig ret åndssvage, for alle bliver løsladt igen i en fart.

MENS politikerne tænker dybt, bør danskerne gøre det samme: De østeuropæiske migranter kan kun leve af tiggeri, flaskepant, sort arbejde eller kriminalitet. Nok så mange varmestuer, almisser og øldåser forstærker snarere problemerne, end de løser den situation, vi står i nu.

FOR HVOR smart er det at forære tiggerne penge? Alle eksperter fraråder det. Også dem, der har daglig kontakt til hjemløse. Det giver kun flere tiggere, der lever et endnu uslere liv. Ligesom vores pantsystem i sin nuværende form giver mange penge til de udenlandske indsamlere og understøtter det voksende slum helt under samfundets radar.

Annonce:

KIRKENS KORSHÆR og Gadejuristen har travlt med at positionere sig for øjeblikket som nogle af de grupper, der vil beskytte de udenlandske hjemløse mod politiaktioner og folkelig uvilje. Kirkens Korshær gjorde sig også bemærket for nylig ved – for rullende skjult kamera – at råde hjemløse udlændinge til at arbejde sort.

NÅR man ser deres udtalelser, fornemmer man en indignation over modstanden mod romaer og udenlandske hjemløse. Som om klagerne bare er småborgere, der ikke ønsker at se på noget grimt og ubekvemt. Det er jo ikke rigtigt. Hvem er det lige, der har skyklapper på? Organisationerne mener det godt og har i årevis hjulpet dem, der røg gennem samfundets sikkerhedsnet. Men det er unfair at pådutte den brede, skeptiske befolkning, at bare der kommer flere penge og mere velvilje, går det nok.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: