Annonce:
Annonce:

Det stinker

Mette Frederiksen har 
rodet sig ind i en sag, som stinker, og som aldrig dør. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Mette Frederiksen har rodet sig ind i en sag, som stinker, og som aldrig dør. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

BARBARA BERTELSEN kom ind via kælderen. Helt symbolsk. Og for hvert minut Statsministeriets departementschef sad i Minkkommissionen, sank Mette Frederiksen yderligere ned i kviksandet.

FOR SMS-AFFÆREN er blevet sagen, der aldrig dør. Fordi sms’erne angiveligt – og lige lovlig belejligt – ikke kan genskabes. For hver dag, der går, bliver både vores statsminister og hendes regering derfor yderligere belastet. Barbara Bertelsen husker ikke – surprise! – hvornår hun rådgav statsministeren om at slette sms’er.

JA, VI KAN for en kort stund more os over Mink-Mogens’ totale tab af hukommelse. Og vi kan undre os over, at regeringen tror, vi er dummere, end loven tillader. Men vores undren er mere end berettiget.

Annonce:

TAG NU justitsminister Nick Hækkerup, som onsdag aften stillede sig ud på vejen foran sin bopæl. Her forklarede han på direkte tv, hvorfor svaret fra politiet om, at det ikke var muligt at genskabe sms’erne, først blev meddelt efter valghandlingen tirsdag. Beskeden havde Justitsministeriet fået allerede i fredags, men efter aftale med Minkkommissionen skulle historien gemmes til onsdag, lød det.

NICK HÆKKERUP troede tydeligvis ikke engang selv på det, han sagde. Men han sagde det. Og svup, så blev Mette Frederiksen suget endnu længere ned i dyndet. Nyheden om de ikke gendannede sms’er kom på et utrolig bekvemt tidspunkt for regeringen. Og det stank. Værre end døde mink.

MÅ VI minde om, at grundloven er til for at beskytte borgerne. Og essensen af mink-skandalen er, at et helt erhverv – 1000 minkfarme – blev slagtet uden lovhjemmel. Det har kostet skatteborgerne 19 milliarder, og siden har vi været vidner til et uskønt forløb. Ikke mindst omkring de slettede sms’er.

SELVFØLGELIG HAR oppositionens ryttere Søren Pape og Jakob Ellemann-Jensen blæst til angreb. De har udtrykt mistillid til politiet, og de kræver højlydt et nyt forsøg på at genskabe sms’erne.

Annonce:

VI TILSLUTTER os kravet. Vi tror ikke på regeringen. Hvis det står til troende, at Mette Frederiksen og Barbara Bertelsens slettemanøvrer er uafvendelige, har de samtidig givet landets kriminelle en komplet drejebog. Vi er overbeviste om, at var det terrormistænktes telefoner, som politiet havde fået fingrene i, ville udfaldet have været anderledes.

STATSMINISTEREN står ikke stærkt i den her sag. Hun rutter ikke med sandheden. Om hun ligefrem lyver, som Jakob Ellemann påstår, er muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: