Det store tyveri

Danish Crown Horsens  der viser, hvad der sker, fra grisene selv går ind på slagteriet, til der kommer kød ud i den anden ende af fabrikken. Slagter og slagterriarbejder i gang med at skære og pakke 
Foto:Claus Bonnerup
Danish Crown Horsens der viser, hvad der sker, fra grisene selv går ind på slagteriet, til der kommer kød ud i den anden ende af fabrikken. Slagter og slagterriarbejder i gang med at skære og pakke Foto:Claus Bonnerup

JEG ER HELDIG. Jeg kan gå på pension, når jeg bliver 67 år. Min søn på 29 år er knap så heldig. Han kan se frem til knap 45 år på arbejdsmarkedet, fordi den nye pensionslov betyder, at han først kan gå på pension som 73 1/2 årig.

Det kan lyde lidt paradoksalt. Men han er faktisk også heldig. For han har ikke udsigt til et hårdt arbejdsliv som murer, brolægger eller slagteriarbejder. Min søn er akademiker, nøjagtig som de politikere og embedsmænd, der bag deres skriveborde har udtænkt den nye pensionsreform, langt væk fra fugt, kulde og dagligt slid.

Allerede i dag oplever mange danskere, at de skal arbejde længere, end kroppen kan holde til, og alligevel hæver politikerne deres pensionsalder. Derfor er det lige så sikkert som skatten og døden, at endnu flere i fremtiden vil blive nedslidt, før de kan gå på pension.

Fra nytår er det slut med at kunne gå fra som 65-årig. Derefter går det slag i slag. Hvis udviklingen fortsætter, vil pensionsalderen for et barn født i anden halvdel af 2018 lyde på 77 år.

’Så en del må dø på arbejdet, hvis der ikke bliver gjort noget’. De barske ord kommer fra formanden for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast. Han repræsenterer bl.a. tusindvis af slagteriarbejdere.

Man kan forestille sig en ung mand, der starter som slagteriarbejder som 20-årig. Han skal holde 55 år. Vil Lars Løkke Rasmussen selv være i stand til det?

Spørgsmålet er i øvrigt ligegyldigt for Løkke. Han kan gå på pension som 60-årig. Politikerne har naturligvis sørget for sig selv og i øvrigt lagt en stor fed ministerpension oveni.

I denne Ekstra Bladet Special giver vi ordet til en række af de hårdtarbejdende danskere fra det tavse flertal. De er stærkt fortørnede over politikernes pensionstyveri.

Lad os tage mureren Dennis, der kom på arbejdsmarkedet som helt ung. Han har udsigt til at blive pensioneret som 73-årig, i øvrigt samme år som min søn, akademikeren, går på pension. Det er jo absurd. Hvorfor skal en håndværker og en akademiker have samme pensionsalder?

Elektrikeren Torben undrer sig også. Han forstår ikke, at vi ikke har samme regler som i Tyskland. Her kan man kan gå pension, når man har været 45 år på arbejdsmarkedet eller er fyldt 64 år. Hvad med at vi fik samme regler i Danmark? Det kunne genoprette noget af den ulighed, skrivebordspolitikerne har skabt. Og det kunne skabe en vis retfærdighed mellem slagteriarbejderen, der begyndte som 18-årig, og akademikeren, der begyndte som 28-årig.

Følg med fra i dag. Vi bringer virkeligheden ind til skrivebordene på Christiansborg.

1 af 2 
2 af 2 Danish Crown Horsens der viser, hvad der sker, fra grisene selv går ind på slagteriet, til der kommer kød ud i den anden ende af fabrikken. Slagter og slagterriarbejder i gang med at skære og pakke Foto:Claus Bonnerup
635 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere