Det ulige Løkkeland

Kom i gang: Det går ’ufatteligt godt’ i Løkkeland.

Følg Leder

’Fremgangen er kommet alle til gode’. Sådan lød det fra Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på Folkemødet i sidste måned. Men Løkkeland findes kun inde i statsministerens hoved. I det virkelige Danmark går det ’ufatteligt godt’ for nogle, og rigtigt dårligt for andre.

Som vi har afdækket her i Ekstra Bladet de seneste dage, er forskellene mellem os danskere bare blevet større og større de seneste år.

Bor du på Lolland er din gennemsnitlige disponible indkomst 242.900 kr mindre, end hvis du bor i velhaver kommunen Gentofte. Lollikkerne lever også fem år kortere end borgere i de bedste kommuner. Og på sydhavsøerne er mere end hver tredje i den arbejdsdygtige alder på overførselsindkomst. I Gentofte er det hver tiende.

’Fremgangen’ er for de udvalgte.

Derfor er det, Løkke siger, forkert. Måske er han ligeglad, herregud, det jo bare politisk propaganda. Men for mennesker, der har brug for hjælp, er det fatalt. Og for alle os, der ønsker et mere lige Danmark, er det nedslående, at vi ikke er bedre til at fordele goderne.

Men skal tingene ændres, så kræver det politisk vilje, ikke bare tomme ord.

Der bliver stadigt færre til at forsørge den hastigt voksende gruppe af danskere over 65 år. Den såkaldte ældrebombe rammer lige så skævt som alt andet. Langeland er en af de kommuner, der kan se frem til voldsomt forøgede udgifter til de ældre, fordi 37,4 % af indbyggerne på Langeland i 2025 vil være 65 år eller mere. I København vil andelen, der har nået pensionsalderen, kun være 10,7 %.

Det tætteste, vi kommer på noget positivt i skævvridningen af Danmark, er, at på Lolland kan man købe en hel villavej for det halve af, hvad det billigste hus i velhaver-ghettoen Klampenborg nord for København koster.

kære politikere: Drop flosklerne og kom i arbejdstøjet. Vi mangler klare mål for et mere lige Danmark. Det kræver ikke kun symbolske udflytninger af statslige arbejdspladser. Lolland har f.eks. fået 30.

Der er masser af mennesker, der vil ændre tingenes tilstand i udkanten af Danmark. Gentofte kunne passende gå forres

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt