Annonce:
Annonce:

DF i opløsning

Pia Kjærsgaard er vidne til, at interne opgør er ved at rive Dansk Folkeparti fra hinanden. Der er endda dem, der mener, at hendes dronningestatus og ukrænkelighedsperiode er udløbet, skriver Mads Kastrup. Foto: Jens Dresling
Pia Kjærsgaard er vidne til, at interne opgør er ved at rive Dansk Folkeparti fra hinanden. Der er endda dem, der mener, at hendes dronningestatus og ukrænkelighedsperiode er udløbet, skriver Mads Kastrup. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

LEDER:

Dansk Folkeparti er i opløsning. Der findes ikke andre måder at betragte det på. Siden DF ved det seneste valg led et af de største nederlag i dansk politik nogensinde – fra 37 til 16 mandater – har en ildelugtende luft stået inde i partiets inderste kammer. En udluftning er uundgåelig og netop sket.

’Det er selvfølgelig ikke rart at se som partiformand, at der udspiller sig sådan en uenighed. Men det er folketingsgruppen, der fastlægger politikken. Og her er der ingen som helst uenighed,’ udtalte formand Kristian Thulesen Dahl i går til Ritzau.

DF-formanden, der for ikke mange år siden førte en kampagne, der ledte partiet frem til at blive landets største borgerlige parti med sloganet ’Du ved, hvad vi står for’, optræder dermed som ’Komiske Ali’. En mand, der med påtaget standhaftighed hævder, at der ikke er brand i et bål, som vi alle kan se i lys lue bag ham.

Annonce:

Ikke alene er der udmattelseskrig mellem ham selv og Morten Messerschmidt om formandsposten – og dermed i folketingsgruppen. Der er dertil fløjopgør mellem Martin Henriksen-fløjen, der vil skærpe indvandrerpolitikken, og Peter Kofod-fløjen, der ikke vil. Det er i øvrigt sidstnævnte ’uenighed’, Thulesen Dahl adresserer i udtalelsen.

For vi er lige nu vidne til den seneste stikflamme fra bålet bag Kristian Thulesen Dahl. En video med Martin Henriksen – der røg ud af Folketinget ved sidste valg, men stadig er medlem af hovedbestyrelsen – er dukket op.

På et DF-møde i Hjørring taler Henriksen om fløjene i DF og uenigheden. Hvortil udlændingeordfører Pia Kjærsgaard replicerer i Berlingske: ’Der er ikke fløje i Dansk Folkeparti, og hvis der er fløje, så vil jeg sige, at Martin Henriksen repræsenterer en meget lillebitte fløj i Dansk Folkeparti, som jeg ikke kender noget til.’

Der er også dem, der mener, at Pia Kjærsgaards dronningestatus og ukrænkeligheds-periode må være udløbet.

Annonce:

Lad os sige, at der er folketingsvalg på tirsdag, og Dansk Folkeparti reduceres til fire medlemmer. I så fald bliver det åbenbart noget med en partileder og tre fløje. De mest fremtrædende medlemmer skubber anklagende til hinanden i forgæves håb om at tvætte både gamle og kommende nederlag af sig.

Ved folketingsvalget i 2019 blev Dansk Folkeparti ikke blot forvandlet til ’Dansk Folkeflugt’, som vi skrev på forsiden af Ekstra Bladet. Partiet er dertil siden trådt i karakter som Danmarks dårligste taber.

Som før fremhævet på denne plads synes kun en forurettelse over at miste taburetterne at være tilbage. Hvormed Dansk Folkeparti ligner noget, de blev stiftet på at være en protest imod: levebrødspolitikere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: