DF's bananrepublik

SÅ FIK Dansk Folkeparti lukket Radio24syv. Den populære radiokanal opgav i går at søge sin sendetilladelse fornyet, når den nu udbydes igen fra 1. november.

DF har igen detailstyret, hvordan partiet mener, public service skal køre, ligesom de gjorde med Danmarks Radio sidste år.

KLAPJAGTEN på først DR og dernæst den frække radiokanal ligner noget fra en bananrepublik, hvor politikere vil bestemme helt ned i det mest latterlige og smålige detaljer, hvad der skal ud til borgerne. Armslængdeprincippet er helt væk.

YTRINGSFRIHED og pressefrihed må vige, når Thulesen Dahl spiller mediemogul. Mere pigekor og reportager fra gymnastikstævner – så regner han vist med, at partiet igen vil buldre frem i Jylland, hvor interessen for DF som bekendt dykker. Samtidig oppisker han en stemning af, at ’eliten’ i København snupper alle pengene og ser ned på provinsen.

HALVDELEN af radiostationens over en million ugentlige lyttere bor ellers i Jylland.


GANG PÅ GANG
 har DF skærpet kravene til, hvem der skal kunne køre den fjerde landsdækkende radiokanal, så ingen var i tvivl om, at kikkertsigtet var rettet mod Radio24syv, der har hovedredaktion i København. Senest genåbnede DF medieforliget, kun for at kunne skrue endnu mere op for, hvor langt væk redaktionen skal ligge fra København: Nu mindst 110 km. En skam, vi ikke er Norge – så kunne det blive endnu længere væk fra hovedstaden!

DF har igen og igen udmalet fordelene ved al den bredde og alle de splinternye indgangsvinkler, man får, når journalisterne bor i Jylland. Som om Danmark er på størrelse med USA. I stedet for at sige skråt op med, om redaktionen ligger i Thule – bare den leverer det bedste program.

MANØVREN fik altså knækket radiokanalen, der ikke bare kunne flytte hele ’ånden’ og alle de vilde værter til f.eks. Aarhus. Den har en lokalredaktion i Aarhus og sender på livet løs fra provinsen. Men sandsynligvis var det snarere det forkerte, den sendte, efter DF’s mening, og ikke medarbejdernes privatadresser, den var gal med.

MOGENS Jensen, S-ordfører, er igen et rent ekko af DF: En eventuel kommende S-regering kræver også, at den kommende udbyder af landsradiokanalen skal ligge i Jylland for at give den rette bredde og perspektiv.


DESTO 
mere topmålt hyklerisk lød det, da Mogens Jensen i går bedyrede, at det er ærgerligt, Radio24syv lukker. At de har gjort det godt, og at han havde håbet, de kunne have videreført deres koncepter, bare et andet sted. Hvor selvmodsigende kan man være uden at kaste op over sig selv? Hvis det er samme koncept, hvad er så forskellen på, om det bliver sendt fra Herning eller København?