DF’s dobbeltmoral

Pia Kjærsgaard er glad for sit sommerhus på den græske ø, Santorini. Men DF bryder sig ikke om, at udlændinge køber danske sommerhuse. Foto: Finn Frandsen
Pia Kjærsgaard er glad for sit sommerhus på den græske ø, Santorini. Men DF bryder sig ikke om, at udlændinge køber danske sommerhuse. Foto: Finn Frandsen
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

PÅ DEN græske ø Santorini har Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, et sommerhus. Det har hun haft i mange år. Og hun er meget glad for det. Men den tidligere leder af Dansk Folkeparti er blot en af mange danskere, som ejer feriebolig i udlandet.

FAKTISK ER der hele kolonier af danskere i Frankrig, Sverige, Italien, Spanien og Grækenland. Uden at vi hører Dansk Folkeparti brokke sig over det.

DET ER straks værre, når udlændinge ønsker at købe sommerhus i Danmark. Så er forsnævringen hos Dansk Folkeparti hurtigt til at få øje på. Således igen i går, hvor partiet endnu en gang fremførte et forslag om at indføre en kvote på, hvor mange danske sommerhuse der må komme på fremmede hænder.

AF URANSAGELIGE årsager er partiets EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, nået frem til tallet 20 om året. Forslaget fra DF bunder i en uforståelig angst for det fremmede, men der er ingen grund til at frygte, at det danske sommerland bliver oversvømmet af personer uden dansk pas.

TVÆRTIMOD skal vi glæde os over, at udenlandske turister i den grad er med til at holde liv i Vandkantsdanmark. At enkelte af dem gennem årene opbygger så meget tilknytning til vores land, at det giver dem mulighed for at købe et sommerhus, er heller ikke afskrækkende. Det er mennesker, der i den grad vil vores land.

I 40 ÅR har vi haft den såkaldte sommerhusregel, der betyder, at personer bosat i Danmark har fortrinsret til at købe fast ejendom. Men udlændinge og udenlandsdanskere har mulighed for at søge Justitsministeriet om tilladelse til at købe et sommerhus her til lands.

TILLADELSEN gives ud fra en vurdering af ansøgerens tidligere ophold i Danmark og personens familiemæssige, sproglige og kulturmæssige tilknytning til landet. Det er altså stramme regler, som Pia Kjærsgaard aldrig ville have kunnet opfylde, hvis de også var gældende i Grækenland.

DER ER 220.000 sommerhuse i Danmark. Ifølge en opgørelse som JyskeVestkysten har foretaget, blev der sidste år givet 308 tilladelser til sommerhussalg til udlændinge. De fordelte sig med 156 tilladelser til nordmænd, 88 til tyskere, 21 til udenlandsdanskere og 19 til svenskere.

VI TALER ikke om en ordning, der er ved at løbe løbsk. Reglerne, som de er i dag, fungerer fint, og der er er ingen grund til at skabe et problem, som ikke eksisterer. Kenneth Kristensen Berth og DF gør dog alligevel forsøget. Blot for at puste til ilden.

Det er altså stramme regler, som Pia Kjærsgaard aldrig ville have kunnet opfylde, hvis de også var gældende i Grækenland

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind