Dobbelt så dumt

KRONPRINSEN ønsker sig otte år mere i Den Internationale Olympiske Komité. Og vupti! – så lægger alle sig fladt ned og siger: selvfølgelig! Nogle går så vidt, at de siger tak ...

DET var dumt af ham at stille op første gang i 2009. Mange eksperter advarede ham om, at det er noget ged, når han både skal være upolitisk som dansk prins, og samtidig bliver rodet ind i lige præcis internationalt politisk dynamit og snavs.

AT GIVE den endnu et skud i bøssen er dobbelt så dumt. Det er utroligt, at han ikke selv kan se det. Eller at Christiansborg eller idrætsverdenen ikke prøver at bremse hans naive drøm. Han sidder der jo blot som gidsel og feteret kransekagefigur, der tror, at han har indflydelse.

KRONPRINSEN mener det muligvis godt. Han er total sportsnørd, og hans hjerte banker for sport og idræt både på topplan og for lilleput-fodbold. Men hjernen, Frederik? Hvad med at slå den til også?

I Den Olympiske Komités pøl af kæmpe pengesummer og beskidte studehandler rækker kronprinsens blåøjede idealisme og sportsånd simpelt hen ikke. Han mener selv, der er kommet mere gennemsigtighed og orden på det i den tid, han har siddet der. Det viser, hvor lidt han har fattet af det hele.

DESVÆRRE er det tværtimod ... Hvad den danske regering også så klart sidste år: Daværende kulturminister Bertel Haarder stod dengang med succes i spidsen for en international opfordring til IOC om at udelukke Rusland fra OL. Baggrunden var, at den internationale dopingorganisation Wada dokumenterede, at russerne i årevis systematisk har drevet et statsstyret dopingsystem i 30 forskellige sportsgrene.

DERFOR var alle også lamslåede, da det kom frem, at kronprinsen i IOC-komitéen havde stemt imod en sådan udelukkelse af samtlige russiske atleter. Altså lodret imod den danske regerings linje!? Kulturministeriet havde forinden med et bombardement af mails prøvet at råbe Frederik op. Men fik aldrig svar, viste Informations aktindsigt. Siden har det været som altid, når der er kuk i kongehuset: Alle slår ring om de kongelige. Ingen kan få en forklaring. Kronprinsen svarer i øst og vest og er
– selv for Kulturministeriet – ikke én, man bare kan ringe til.

HVORFOR peger man ikke på en af idrætsverdenens langt mere kompetente kandidater til en post i IOC? Det klassiske udenomssvar er, at kronprinsen er sikker på at blive valgt af IOC. Ja tak ... som nikkedukke. Hvad gavner det? Frederik kunne sagtens være ambassadør med bravur for sport. Men ikke i IOC. Hans særlige stilling og hele kongehusets lukkethed gør ham uegnet, hvor gerne han end vil spille med.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri