Donalds reality program

Hysteri: Donald Trump er en brovtende bøf med stinkende løg! Så er det sagt. USA har givet nøglerne til verdens største atom arsenal til en reality stjerne.

Men spørgsmålet er, om det ikke er hele parnassets reaktion og manglende forståelse, man skal blive mest skræmt over ? Ingen havde tilsyneladende troet, at Donald faktisk havde tænkt sig at gennemføre alle de vidtløftige tanker fra valgkampen. Men nu vil han bygge en mur til Mexico, smide immigranter ud og formentlig også melde USA ud af alle internationale aftaler. I en byge af dekreter er Donald i gang med at gennemføre det, han lovede.

En politiker der ikke løber fra sine løfter, når valget er overstået? Det er vi ikke vant til. Det er det første chok, ikke mindst for politikerne selv. Husk blot på hvordan Helle Thorning-Schmidt blev statsminister. Alt hvad hun lovede i valgkampen, løb hun fra. Løkke er derimod en kombination af brudte løfter og Trumps mildest talt alternative omgang med sandheden.

Løkke påstod i valgkampen, at han ikke vil være statsminister for enhver pris. Det ved vi nu, han vil. Løkke skifter synspunkter hurtigere end han næsten skifter skatteyder betalte underhylere. Politiskolen, som nu alligevel ikke skal ligge i Herning, er det seneste eksempel.

Det næste chok er, at de velmenende på parnasset ikke forstår Trumps logik. Men hvis de, som alle os andre, begynder at se reality programmer, så er de bedre med. Trumps logik er reality'ens. Han næres åbenlyst af opmærksomheden og konflikterne, helst med lidt sex indblandet. I ved: Grab them by the pussy!

'America first', gentog Trump i en uendelighed i sin indsættelsestale. Mig, mig, mig. Hør mig, se mig og tænk kun på dig selv. Oversat fra reality til den virkelige verden: USA kommet ikke og redde os mere. Derfor kræver Trump, at alle NATO lande forhøjer deres militærbudgetter. Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen kvækker allerede, at nu må vi også begynde at bruge flere på penge på forsvaret. Og det er her, at det bliver rigtig farligt.

Vi skal ikke følge Trumps reality program. Vi skal isolere ham i huset. Som en af mine kollegaer skrev: ’Let’s make Trump small again’ – ikke større kunne jeg så tilføje. Danske politikere skal stoppe Trump hysteriet og koncentrere sig om, at hospitalerne fungerer, at vore skoler bliver bedre, og at de hjælper os, når vi får vand i kælderen.