Drop den økonomiske og mentale nærighed

#handlingnu: Så gik der endnu en uge, og det blev på ingen måde en god uge for alle os, der ønsker handling nu. I stedet for handling fik vi nye grufulde beretninger om mennesker på flugt, kulminerende med billedet af den treårige syriske dreng, Aylan, hvis lig skyllede op på turiststranden i Bodrum, Tyrkiet.

Fire millioner syrere er flygtet ud af landet, og otte millioner er internt fordrevne. Vi kan naturligvis ikke redde alle, men som en klog præst sagde i ugens løb: ’Vi kan heller ikke lade være med at prøve’.

Som minimum kunne vi da medvirke til en fælles europæisk løsning i stedet for som Dansk Folkepartis Martin Henriksen at fremture med, at vi må fortælle ’flygtningene, at de ikke er velkomne her’, hvilket ifølge Henriksens logik vil få dem til at lade være med at flygte.

Det er så absurd tåbeligt, at jeg får lyst til at spørge Martin Henriksen: Vil du helst leve i Syrien med overhængende fare for at dø i morgen eller forsøge at komme til Danmark, hvor du ganske vist er uvelkommen, men dog ikke risikerer at dø?

Lad os nu for pokker melde os ind i virkeligheden. Flygtningene kommer! For her hos os vil ALT være bedre end det, de flygter fra.

Det har fem tidligere udenrigsministre indset. I et opsigtvækkende interview i Berlingske fortalte de med lidt forskellige nuancer, at Europa nu må til lommerne og med en Marshall-lignede plan som efter Anden Verdenskrig skabe velstand i de lande, der er omkring os, for at dæmme op for den voldsomme strøm af flygtninge og immigranter.

En af de fornuftige stemmer er Uffe Ellemann-Jensen, som fremhæver, at ’man bliver nødt til at finde fælles europæiske løsninger. Det hele bryder sammen, hvis man bare ruller pigtråd ud omkring sine egne grænser’. Og pigtråd hjælper i øvrigt ikke. Ungarn har forsøgt at pakke landet ind i pigtråd. Men så kommer flygtningene bare med tog!

Desværre er Ellemann forhenværende, og partifællen Kristian Jensen nuværende.

Kristian Jensen taler ganske vist også om ’Marshall-hjælp’, men ud fra en smålig bankassistent-logik. 60 mill. kr. ekstra vil Kristian Jensen bruge på den mest massive flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig. Det rækker til mindre end intet.

Lad os til sidst forestille os, at liget af den treårige Aylan var skyllet i land i velhaver-ghettoen Hellerup nord for København, og at en række andre børnelig de følgende dage ramte strandene i Hørsholm, Aarhus, Vejle og Aabenraa.

Ville Venstre regeringen og de mentalt nærige støtter så stadig melde sig ud af virkeligheden ?

171 kommentarer
Vis kommentarer