Drop kontanthjælpen

SELV i Venstres folketingsgruppe findes medlemmer, der nu og da kan tænke en fornuftig tanke.

F.EKS. Jakob Engel-Schmidt og Jan E. Jørgensen. Som det er kommet frem i Radio24syv og Ekstra Bladet, mener de to Venstre-folk, at Alexandra – prins Joachims ekskone – skal miste sin kontanthjælp på voluminøse 2,3 mio. kr. om året.

SOM Engel-Schmidt siger: ’Det kan ikke være rigtigt, at man tjener 2,3 mio. kr. på at lave ingenting.’

ALEXANDRA kom på kontanthjælp, efter hun og Jokke gik fra hinanden i 2004, og VK-regeringen legede Ebberød Bank med dansk økonomi.

BEGRUNDELSEN var, at Alexandra ’også fremover kan få værdige vilkår at fungere under’. Desuden gav Jokke hende et 356 kvadratmeter stort hus i ambassadekvarteret i Svanemøllen nær rigmandsghettoen Hellerup. Og så fik hun sandelig lov til at kalde sig grevinde.

EFTER den seneste skilsmisse fra fotografen Martin Jørgensen har Alexandra som bekendt solgt Svanemølle-palæet, der blev udbudt til 25 mio. kr.

UDEN at have fuldt overblik over Alexandras økonomi tør vi godt fastslå, at hun har tjent et tocifret millionbeløb på hushandlen.

FOR at få kontanthjælp må en almindelig dansker ikke have formue.

DE regler gælder ikke for Alexandra. Hendes kontanthjælp kaldes årpenge. Og vupti, så gælder de snærende regler ikke. Derfor kan hun også uden modregning score bestyrelses-honorarer og aktivere sit firma.

ÅRLIGT tjener Alexandra ca. ni gange så meget som en gennemsnitsdansker. Men det er for så vidt ligegyldigt.

PRINCIPIELT er det komplet vanvittigt, at en person, der har været kongeligt gift, skal begaves med kontanthjælp i hoved og røv.

DE to Venstre-folks forslag er såre fornuftigt. Men partiets ledelse i skikkelse af politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen har selvfølgelig allerede plaffet det ned.

DET er ellers en oplagt sparemulighed, og regeringen leder jo efter penge. Men finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal nok få nogle ideer.

F.EKS. at skære i kontanthjælpen – altså for alle andre end Alexandra.

151 kommentarer
Vis kommentarer