Du betaler

Ulrik Haagerup har tilsyneladende svært ved at formulere sig. Foto: Mik Eskestad/Polfoto
Ulrik Haagerup har tilsyneladende svært ved at formulere sig. Foto: Mik Eskestad/Polfoto

’DET HOLDER SIG inden for budget. Faktisk var Johannes Langkildes transport fra Danmark til USA langt billigere, end sådan noget ellers er, fordi de ikke havde ret meget med.’

Sådan lød forklaringen fra DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, da sagen om USA-korrespondentens kones hest dukkede op i medierne.

HAN ERKENDTE, at heste-transporten til 70.000 kr. var en fejltagelse, men mente ellers ikke, der var noget at komme efter.

Men i en redegørelse fra DR fremgår, at regningen for den samlede transport løb op i 169.551 kr. eksklusive moms. Familien medbragte 38 kubikmeter (!) ’bohave’, hvilket ifølge Haagerup altså ikke er ret meget.

DET ER DOG betydeligt mere, end andre udlandskorrespondenter har slæbt med sig. Men de har selvfølgelig heller ikke haft en hest, som skulle flyttes på arbejdsgiverens regning.

Ulrik Haagerup erkender nu, at han har ’formuleret sig lidt uklart’. Men fastholder, at Johs. Langkilde har været alle pengene værd.

BEVARES, Langkilde har passet sit job udmærket, altid smilende og venlig. Men at han ligefrem skulle være så unik til jobbet, at det retfærdiggør flytteudgifter i absolut luksusklasse, vil nok de færreste seere skrive under på.

DEN SLAGS FLOTTE tilbud får menige medarbejdere i det private erhvervsliv ikke.

Men her er det jo heller ikke licensyderne (læs: skatteyderne), som betaler. Og så kan man begynde at spekulere over, om DR-ledelsen også fråser på andre områder.

HAAGERUPS liberale holdning til flytteudgifter er formentlig præget af hans egen situation, der muliggør, at seerne hvert år må bløde over 200.000 kr. for dagligt at transportere ham med fly og taxa fra hjemmet i Ry til DR Byen.

Statsrevisorerne har skarpt kritiseret heste-flytningen, men finder derudover ikke anledning til kritik. Hvilket tyder på, at de ikke har dykket dybt nok ned i DR’s bilagsbunker.

SAGEN GIVER med rette medvind til de politikere, som kræver DR slanket for at skære ned på den årlige licens på omkring 3,7 milliarder kr.

Men den bør også medføre, at DR tvinges til større åbenhed, så offentligheden får bedre mulighed for at kontrollere, hvordan licens-milliarderne bruges.

144 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere