Dumt med forbud

Følg Leder

I 2008 MISLYKKEDES politikernes forsøg på at få den modbydelige islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir forbudt. Nu prøver de igen.

Et stort flertal i Folketinget med justitsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen vil bede rigsadvokaten om at undersøge mulighederne.

DE ARGUMENTERER med, at tiden er en anden og omstændighederne anderledes. F.eks. har borgerkrigene i Syrien og Irak kastet nyt lys på Hizb ut-Tahrirs rolle som arnested for militante unge og for hadske angreb på jøder.

Mette Frederiksen & co. mener, at organisationens virke strider imod grundlovens paragraf 78, der forbyder foreninger, som ’søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende’.

DE FLESTE VÆMMES ved Hizb ut-Tahrir. Og vi gentager gerne, hvad daværende SF-formand Villy Søvndal sagde for syv år siden: – Gå ad helvede til!

Organisationen er en forskruet flok ekstremister med en lige så forskruet tolkning af Koranen.

MÅLET ER AT INDFØRE et kalifat, hvor alt styres efter sharialoven, der bl.a. taler om stening af mennesker, afhugning af lemmer samt grotesk og blodig undertrykkelse af kvinder.

Men et forbud betyder ikke, at vi kommer af med dem ... Tværtimod vil der opstå et mørkeland af vanvittige islamister, som opererer i det skjulte.

De vil bare fortsætte under nye navne og ved hemmelige møder, som formentlig vil virke endnu mere dragende på mange tabere blandt muslimske unge.

YTRINGSFRIHEDEN er folkestyrets grundpille. Den er både et privilegium for dig og mig – og alle andre. Også komplet afsporede fanatikere. Går de for vidt, træder straffeloven til.

Vil Hizb ut-Tahrir afskaffe demokratiet? Ja.

Betyder det, at demokratiet skal afskaffe Hizb ut-Tahrir? Nej.

DE ÅNDELIGT indskrænkede tilhængere kan fundere over, hvordan det kan være, at de kan lufte synspunkter i Danmark, som vil koste dem halsen i visse lande.

Men de skal ikke opleve den triumf, at vi demokrater bruger deres totalitære metoder ved at beskære deres ytringsfrihed.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.