Elefantastisk

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

LÆSERNE bedes forberede sig på et chok. Det kommer her: 

Ekstra Bladet vil gerne rose fødevareminister Mogens Jensen (S), fordi han efter sin Barolo-ferie pludselig udviser handlekraft og rettidig omhu.

SAGEN ER den, at ministeren for godt en måned siden fik at vide, at en flok opstaldede cirkus-elefanter havde det rigtig skidt.

Nogle af elefanterne var efter otte måneder bag tremmer blevet så frustrerede, at de var begyndt at rive taget ned i deres stald ved Slagelse. En dyrlæge udtalte til Ekstra Bladet, at han overvejede en politi-anmeldelse for dyremishandling.

INDESPÆRRINGEN skyldtes, at den daværende VLAK-regering havde bebudet en lov mod eksotiske dyr i cirkus. Derfor havde Cirkus Arena og Cirkus Trapez trukket de tonstunge dyr ud af manegen.

Siden skete der ikke meget – ud over at elefanterne fik det dårligere og dårligere.

DA ELEFANTERNES mistrivsel takket være mediernes omtale havnede på fødevareministerens bord i juli, virkede han ikke specielt interesseret i sagen og mumlede om en løsning i løbet af efteråret.

MEN NU – cirka en måned senere – har elefant-ministeren søreme fået snablen ud og købt de fire elefanter for 11 mio. kr. Og alt tyder på, at de kan se frem til en rolig pensionist-tilværelse i Knuthenborg Safaripark.

MAN KUNNE få den mistanke, at den ministerielle lynaktion skyldes en spindoktors belæring om, at der er stemmer i at vise omsorg for eksotiske dyr.

For fødevareministeren viser ikke samme ildhu, når det f.eks. gælder velfærden i danske svinestalde, hvor over 20.000 smågrise dør – hver dag.

UANSET ÅRSAGEN er der grund til at glæde sig over ministerens hurtige indgriben.

PERSPEKTIVERNE er svimlende: Tænk, hvis andre socialdemokratiske ministre følger fødevareministerens eksempel og træder i karakter her og nu.

Der er jo masser at tage fat på, når man læser rød bloks såkaldte 'forståelsespapir’.

BLOT ET enkelt eksempel: Mange nedslidte på arbejdsmarkedet vil sikkert blive glade, hvis beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremskynder Socialdemokratiets store slagnummer fra valgkampen om differentieret pension.

MEN DET vil nok være for elefantastisk.

124 kommentarer
Vis kommentarer