En falliterklæring

BÅDE DEN nuværende regering og den tidligere borgerlige har svigtet fatalt, når det gælder integration af flygtninge i det danske samfund.
En ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening taler sit tydelige sprog: Kun hver fjerde af de 7700 flygtninge, der fik tilkendt asyl i perioden 2000-2003, er i beskæftigelse ti år senere!

UNDERSØGELSEN har selvfølgelig skabt voldsom politisk debat – men ikke om det, det hele drejer sig om, nemlig at skabe bedre integration fremover.
Næh – debatten handler mest om, hvordan vi skal dreje flygtningestrømmen uden om Danmark.

OG HER ER Dansk Folkeparti og Venstre rørende enige: Vi skal skrue ned på de økonomiske incitamenter til at komme hertil.
– Kontanthjælpen er alt for høj. Lad os genindføre den lavere starthjælp, tordnede både Martin Henriksen (DF) og Martin Geertsen (V) i går.

I ET SAMFUND med anstændige politikere ville man fra dag ét anstrenge sig for at hjælpe asylansøgerne. F.eks. ved hurtigst muligt at lempe dem ind på arbejdsmarkedet med det, de nu kan.

Men i stedet stiller borgerlige politikere spørgsmålet: Hvordan slipper vi af med dem igen i en fart?

PROBLEMERNE TÅRNER sig ikke mindst op i disse måneder, hvor tusinder af flygtninge fra Syrien banker på vores dør – på flugt fra Islamisk Stat.Meget bekvemt har Christiansborg-politikerne skubbet hovedansvaret for flygtninge-integrationen over på kommunerne – og her er indsatsen mildest talt ujævn.

KUN 20 PROCENT synes at have vilje til at gøre noget ved problemerne. Og det er hovedsageligt kommuner langt væk fra hovedstaden, der har indset, at selv nyttejob er bedre end lediggang.
Den radikale leder Morten Østergaard vedstår ærligt, at DA-undersøgelsen er en falliterklæring for den danske integrationsindsats, og at politikerne har svigtet. Og han bebuder et regeringsudspil om kort tid.

MEN REGERINGEN skal ikke forvente hjælp fra de borgerlige. Her vil man fortsætte med at appellere til den indre svinehund – for der venter jo et folketingsvalg lige om hjørnet.

255 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere