En gang gas

Dansk Folkepartis gennemtrumfning af peberspray vil øge vold og ikke gøre verden tryggere, siger alle fagfolk. Foto: Ritzau Scanpix
Dansk Folkepartis gennemtrumfning af peberspray vil øge vold og ikke gøre verden tryggere, siger alle fagfolk. Foto: Ritzau Scanpix

EFTER KNAP 20 ÅRS kamp lykkedes det forleden omsider Dansk Folkeparti at få indført peberspray i Danmark. Nu kan vi alle føle os trygge og glade med sådan en fætter på natbordet ifølge DF.

FRA NYTÅR kan enhver voksen købe sig en peberspray hos den nærmeste våbenhandler. Sprayen, der er stærkere end tåregas, er kun til hjemligt selvforsvar.

VI MINDES dog ikke at have set noget, der bare ligner et folkekrav om lempelse af våbenloven på dette punkt? Tværtimod.

OG HVORFOR skal samtlige advarsler fra politiet, Dansk Kvindeforbund, Dansk Erhverv og Det Kriminalpræventive Råd bare ignoreres lige pludselig? Var pebersprayen endnu et kinderæg til DF fra regeringen for at få ja til finansloven? Eller har der været demonstrationer, vi bare har overset, med skælvende morliller i optog med deres rollatorer foran Christiansborg, hvor de krævede en pebergun i køkkenskuffen?

NEJ. Den eneste morlil, der for alvor har krævet peberspray, er faktisk Pia Kjærsgaard. Hun har til gengæld galpet op om sit krav siden 2002. Nu har hun fået sin vilje.

ADVARSLERNE fra fagfolk er hermed verfet til side, fordi Tulle & co. mener, at de ved bedre end ignoranterne i f.eks. Politiforbundet. Det Kriminalpræventive Råd regner ligeledes med, at den nye lov vil optrappe volden. Men de er naturligvis også bare dummere end DF ...

PETER KOFOD POULSEN, DF’s retsordfører, har beroliget med, at en peberspray er meget sikrere for ofre for hjemmerøverier. Nu slipper ’lovlydige voksne borgere’ for at skulle slå fra sig med baseballbats eller køkkenknive, jubler han. Har den mand ikke set for mange amerikanske film? 

SELV VÅBENHANDLERNE er bekymrede, fordi loven er så løs i fugerne. Østjysk Våbenhandel i Hedensted lovede f.eks. via Ritzau af egen drift ikke at lange peberspray over disken til mennesker, som de skønner vil misbruge våbnet. ’Det er jo ingen slikbutik’, som indehaveren så rigtigt sagde. Af samme grund vil de afvise at sælge sprayen over nettet. Hvor venligt! 

REALITETEN ER, at for at DF kan lancere sig selv med al deres gas som en slags mini-Trump-parti, bringer de samtidig alle os andre i mere fare. Intet mindre. Peberspray vil naturligvis fremover florere, fordi det bliver lige så nemt at anskaffe som en liter mælk. Ikke mindst blandt forbrydere. 

HER BEDYRER justitsminister Søren Pape så, at det er der taget højde for i den nye lov! Man kan skam få en bøde på 3000 kroner for at gå med peberspray. Og tidligere straffede kan få 14 dages fængsel, hvis de har en peberspray med på steder, hvor der erfaringsmæssigt er høj risiko for vold.

TROR HAN selv på, at det stopper selv den mest bovlamme bandit?

263 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere