’En god kammerat’

Formanden for det store fagforbund 3F, Per Christensen, har i årevis levet et dobbeltliv. Foto: Anita Graversen
Formanden for det store fagforbund 3F, Per Christensen, har i årevis levet et dobbeltliv. Foto: Anita Graversen
Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

’Det er smudspressen, der holder demokratiet rent’, sagde den socialdemokratiske nestor og minister Erling Olsen engang.

Formanden for det store fagforbund 3F, Per Christensen, har i årevis levet et dobbeltliv. Med blandt andet to familier og bedraget flere kvinder og børn.

Er dette alene et privat anliggende? Det mener vi ikke på Ekstra Bladet.

Under alle omstændigheder er det ikke længere ’bare’ en historie om en fagforeningsboss’ dobbeltliv, som B.T. afslørede fredag.

Det er nu også via sociale medier blevet en blotlæggelse af fagbevægelsens og den socialdemokratiske tops privilegieblindhed – det, der i daglig tale kaldes pamperi. For aldrig så snart havde B.T. bragt den veldokumenterede historie, hvor tre kvinder står frem, før den bedrageriske formand forbløffende nok fik støtte af politikere såvel som socialdemokratiske ministre.

(fortsætter efter annonce)

’Det er yderst private ting. B.T. vil skrive om. Hvad kommer det andre ved? Privat er privat,’ tweetede eksempelvis fødevareminister Rasmus Prehn: ’For mig vil du stadig være en god kammerat og en super dygtig forbundsformand.’

Og Prehns kollega, boligminister Kaare Dybvad, skrev: ’Sikke en mærkværdig avishistorie’. Og der var sågar støtte fra Venstres Jan E. Jørgensen, der opfordrede 3F-bossen til at lægge sag an mod B.T., men senere fortrød og trak i land.

Der er usikkerhed om, hvorvidt Per Christensen har benyttet sig af sine privilegier som forbundsformand. Bl.a. med en lejlighed, der blev stillet til rådighed. Samt i mulig brug af 3F-resurser i forbindelse med at holde historien ude af offentligheden. Per Christensen nægter, dette er tilfældet. Hans svigt er udelukkende privat, hævder han.

Mens dette skrives lørdag, er 3F’s hovedbestyrelse netop blevet indkaldt til krisemøde.

Det er ikke kun et bemærkelsesværdigt forhold til løgn og bedrag i landets politiske top, vi her får indblik i. Det er tillige et maskespil, hvor man tydeligvis dyrker forestillingen om, at det ikke er relevant for godt en kvart million medlemmer af et fagforbund at vide, at deres formand i sin fritid er en falskner. Et menneske fuld af blændværk over for dem, der viser ham mest tillid. Det skal ikke frem. Fordi ’privat er privat’.

(fortsætter efter annonce)

På Ekstra Bladet mener vi, medlemmerne med god ret kan spørge, om en mand, der metodisk og planmæssigt svigter tilliden fra sine nære, fortsat skal være deres øverste tillidsmand. Et spørgsmål, de nu på oplyst vis kan stille, fordi B.T. har oplyst dem.

Det er rimeligt at antage, at det netop var denne her slags tilfælde, Erling Olsen mente, når han talte om, at ’smudspressen holder demokratiet rent’. Med et hep til B.T. herfra, tager vi vores konkurrent om skulderen og siger: Det er ikke os, der er de beskidte.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+