En lille svindler og en stor gnier

MOGENS LYKKETOFT (S), der p.t. er en stor mand i FN-systemet i New York, har forstand på statens finanser og jonglerer gerne med millioner og milliarder. Det beviste han i sine ti år som finans- og skatteminister.

Her blev ikke givet ved dørene – og det princip gælder tilsyneladende også, når det drejer sig om privatøkonomiske transaktioner.

UNDER EN PRIVAT middag for gamle studiekammerater i New York brugte Lykketoft sit personlige diplomat-kort til at betale regningen, så gæsterne slap for at betale moms af maden og drikkevarerne. Efterfølgende indbetalte de et beløb på Lykketofts konto i Arbejdernes Landsbank.

Derved blev staten New York snydt for 8,8 procent, der er momssatsen i staten New York.

PÅ DANSK kalder vi den slags for fifleri, og det er en skærpende omstændighed, at det netop er Lykketoft, som gnieragtigt brugte fidusen. For om nogen har han været manden, der tordnede mod skatteunddragelser – også lovlige – i det danske samfund.

Men det er godt nok en del år siden. Hvis fifleri a la Lykketoft blev udbredt i dag, ville bunden hurtigt gå ud af statskassen.

SELV BETRAGTER HAN sagen som hørende til i småtingsafdelingen. Javel, der er ikke tale om et stort beløb, men det er den dårlige skattemoral, som er angribelig. Kan han, så kan vi andre vel også.

Lykketoft har aldrig været karrig med kritik af politiske venner og fjender. Det har Helle Thorning og Bjarne Corydon fået at mærke – og statsminister Lars Løkke i den grad også.

UNDER EN fødselsdagsreception for sig selv med deltagelse af omkring et halvt hundrede venner, kammerater og kolleger kaldte Lykketoft for nylig Lars Løkke for ’den lille svindler’ med henvisning til hans bilagsrod og tøjindkøb på Venstres regning.

Da det blev kendt i offentligheden, forklarede Lykketoft, at bemærkningen kun var til internt brug og beklagede, at den var sluppet ud. Men han undskyldte ikke!

HVIS LYKKETOFT stadig mener, at Venstre har en lille svindler, kan Lars Løkke passende gøre opmærksom på, at Socialdemokraterne har en latterlig, stor gnier.

111 kommentarer
Vis kommentarer