En nation af kræmmere

Dobbeltmoral: NÅR FOLK kommer til Danmark som flygtninge og indvandrere, forlanger vi, at de skal følge danske love og skikke, hvilket naturligvis er helt rimeligt, uden at jeg dog vil skrue mig op i falset som støjsenderen Inger fra Venstre, der får det til at lyde som et spørgsmål om danskhedens overlevelse, hvis et par indvandrerdrenge larmer til stor gene for alle andre i biografen.

JEG ER OGSÅ helt enig med Dansk Folkepartis Peter Skaarup, når han kræver udvisning af indvandrere, der igen og igen begår vold og kriminalitet.

Men hvorfor hører man ikke Støjberg og Skaarup tordne mod Saudi-Arabiens ambassadør, der pisker sine ansatte rundt 16 timer i døgnet til 40 kroner i timen og uden ret megen ferie?

HVORNÅR ER DET blevet en dansk tradition, at man kan få lov til at behandle sine ansatte som slaver?

Måske er det, fordi der er en helt anden dansk tradition, som både overtrumfer demokrati, religionsfrihed og ligestilling.

Vi har ganske enkelt altid været en flok kræmmere, hvor moral er godt, men dobbeltmoral også fuldt acceptabelt, så snart vi kan tjene penge på det.

ENHVER VED, at det er helt ufarligt for betalingsbalancen at smide et par indvandrerdrenge ud, mens vi har hele milliardeksporten af fetaost på spil, hvis vi kritiserer Saudi-Arabien.

Det faktum er den radikale udenrigsminister, Martin Lidegaard, sådan set ganske ærlig om. Let indpakket i et par akademiske floskler får han mellem linjerne fortalt, at vi jo har andet end et par filippinske hushjælperes ve og vel at tænke på.

Så de småfede saudiske oliesheiker kan få lov til at behandle deres ansatte som slaver på ambassaden i det fine Hellerup nord for København, uden at det officielle Danmark har tænkt sig at gribe ind. Vi må jo tænke på fetaeksporten!

DET VAR SAMME sang, omskrevet til kinesisk, vi hørte, da den største danske ministerdelegation nogen sinde tog til Kina og bukkede og skrabede for at skaffe nye eksportordrer i hus.

Menneskerettigheder og demokrati er åbenbart ikke noget, vi forfægter, andet end når det kan betale sig.

VI KAN IKKE retsforfølge Saudi-Arabiens ambassadør, hans dårlige excellence al-Agail, men vi kunne da i det mindste fortælle ham, at i Danmark behandler man ikke folk som slaver.

Hold kæft, hvor ville det være befriende, hvis vi for en gangs skyld tænkte mere på at behandle folk ordentligt end på fetaeksporten.

142 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere