Annonce:
Annonce:

En ren farce

Under overfladen og den massive pressedækning af Inger Støjberg-sagen ligger farcens ansigt og stirrer op fra andedammens dyb. Foto: Finn Frandsen
Under overfladen og den massive pressedækning af Inger Støjberg-sagen ligger farcens ansigt og stirrer op fra andedammens dyb. Foto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

I DAG BEGYNDER rigsretssagen mod Inger Støjberg. Den er desværre nødvendig. For Støjberg ser hellere klapsalverne runge højt i sit eget ekkokammer, end hun sparer samfundet og danskerne for sin dyrt købte selvretfærdighed.

STØJBERG KUNNE blot have medgivet, at reglementet er overtrådt, og hun kunne beklage udførelsen, men ikke handlingen. Dermed ville vi alle blive sparet for en 100 mio. kr. dyr retssag, der skal gentage alt det, en kommission allerede har blotlagt.

SOM BEKENDT handler rigsretssagen om ’den ulovlige instruks’, Støjberg som udlændingeminister formentlig gav i 2016. Den betød, at asylpar, hvor den ene var mindreårig, blev adskilt uden først at blive behandlet individuelt, som reglerne ellers foreskriver.

Annonce:

SAGEN ER BÅDE tåbelig og trættende. For man kan ikke andet end være enig i Støjbergs oprindelige bevæggrund og formål med at adskille asylparrene. Socialdemokratiet medgav såmænd også i sin tid, at det var rigtigt at stoppe barnebrude på danske asylcentre. Det er bare ikke det, sagen handler om. Den handler om reglerne.

INGER STØJBERG SKULLE have stillet sig op og sagt: ’Jeg medgiver, sagerne skulle have været behandlet individuelt, og det var mit ansvar, at de ikke blev det.’ Hvorefter hun havde fået 'en næse'.

NU SKAL VI med 13 højesteretsdommere og 13 politisk udpegede dommere gennem en herostratisk kedsommelig retssag for at nå denne konklusion. Måske med en udgang, der bliver Støjbergs endeligt som politiker. Hvilket ikke var sket, hvis hun havde fulgt den gængse logik.

OVERORDNET SET er det dertil modfaldende, at staten via Skattestyrelsen kan miste 16 mia. kr. til svindlere eller kan forårsage, at samfundet mister over 100 mia. kr., og dér er ingen rigsret. Danske soldater kan miste livet i en Irak-krig, vi gik ind i på et falsk grundlag, og dér er ingen rigsret.

Annonce:

MEN NÅR 23 asylsøger-par adskilles – i kort tid – uden at sagerne blev behandlet individuelt, så bankes de tunge pløkker i demokratiets grund, og det helt store juridiske cirkustelt rejses.

OG INGER STØJBERG har intet imod at være hovednummeret. Hun har allerede gjort sin optræden i sagen til et forretningskoncept. Hun har oprettet en ny hjemmeside, hvor hun vil opdatere fra rigsretssagen set fra sin vinkel. Man skal dog tegne abonnement for at være med.

DER VIL SIDDE ALVORSFOLK, og der vil være massiv pressedækning – i hvert fald den første uge, hvorefter vi kommer til at kede os som til en dårlig gudstjeneste – men under hele denne overflade ligger farcens ansigt og stirrer op fra andedammens dyb. Og smiler huldsaligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: