'En sikker hånd på roret’

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Man kan forestille sig forvirringen i Venstre.

Som var Lars Løkke konge, går man formentlig rundt i partiet og hvisker om, hvorvidt regenten er blevet gal. Først skulle samtlige håndgangne folk ud og føre kampagne mod Socialdemokraterne, der angiveligt vil føre nationen i afgrunden.

Så meddelte Løkke, at han i virkeligheden godt selv kunne være en slags socialdemokrat – eller bedste venner med dem.

Derpå mere end antydede kongen, at kronprinsen er uduelig. Løkke trak i hvert fald i en ny bog næstformand Kristian Jensen rundt ved næsen med et udsagn om, at Løkke egentlig ville have forladt tronen tidligere:

’Men hvis der ikke er en sikker hånd på roret, går skibet ned,’ hed det.

Siden har Kristian Jensen lignet en skibbruden, der klamrer sig til et stykke vraggods for nu at blive i det maritime.

Så sad Lars Løkke pludselig inde i ’Aftenshowet’ på DR og mente, at man godt kan være lidt sødere ved de udviste børnefamilier på det forkætrede Udrejsecenter Sjælsmark. Hvilket Venstres integrationsminister i månedsvis og døgndrift ellers har anvendt alle kræfter på at understrege, at det kan man ikke, og det kommer under ingen omstændigheder til at ske på Venstres vagt.

Og som om ovenstående ikke rækker, defilerede Venstre-kongen i går forbi den dansk-tyske grænse. Her kundgjorde han over for pressens fremstrakte mikrofoner, at grænsekontrollen nu skal gøres permanent.

Venstres nestor, Bertel Haarder, der af en del regnes for partiets vise mand – kravene synes måske ikke uoverstigelige i disse dage – følte sig kaldet til at undsige Løkke.

’Jeg er ikke enig med dem, der mener, at vi hele tiden skal have en mur af politi ved grænsen. Det er ikke fornuftigt,’ udtalte Haarder til Berlingske og gjorde som en slags kustode for det gamle ’Venstre ved du, hvor du har’ opmærksom på, at han og partiet faktisk engang var optaget af at fjerne grænsekontrol.

Dengang hed Venstres konge noget andet, var internationalt indstillet og gik i EU-sokker.

Lige nu hedder kongen Lars Løkke. Men de hvisker angiveligt også i Venstre om, at det ikke kan fortsætte sådan, som det fremgår af dagens avis. Spørgsmålet er, hvornår de begynder at tale højt. Om at man må tilbage til fornuften.

163 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere