En skudsikker skoletaske

I USA kan man købe skudsikre skoletasker. Det er en løsning, synes amerikanerne.

Det er ikke en løsning at skærpe våbenloven. Det er ikke en god idé at forhindre, at enhver kan erhverve sig et arsenal af håndvåben inklusive de såkaldte semiautomatiske rifler, om man vil.

Massakren onsdag på Douglas High School i Florida, hvor 17 blev dræbt, vil ikke ændre på ovenstående.

Forbløffende nok, må man sige. Men det kommer ikke til at ske. Det skete heller ikke efter massakren på Sandy Hook Elementary i Newtown, Connecticut i 2012, hvor 26 blev dræbt, heraf 20 børn.

Siden har USA oplevet en epidemi af ’masseskydninger’.

Over 100 forslag til stramning af den amerikanske våbenlov er blevet fremsat i kongressen siden Sandy Hook. Og ikke et eneste af dem er blevet vedtaget.

Der findes flere håndvåben i private hjem i USA end nogensinde før. Over 300 millioner, angiveligt.

Antallet er øget omvendt proportionalt med, at volden i det amerikanske samfund samlet set er faldet. Massedrab ved skoleskyderier er så åbenbart undtagelsen.

Amerikanernes aparte logik tilsiger, at er der for mange våben i omløb, må man selv anskaffe sig nogle flere. Hver gang en skoleskydning har fundet sted, stiger antallet af borgere, der søger tilladelse til at eje skydevåben.

Alene i Newton, hvor massedrabet fandt sted på Sandy Hook-skolen, steg antallet 18,7 pct. i forhold til året før.

1. oktober 2017 oplevede USA så den mest fatale masseskydning i sin historie. Den 64-årige Stephen Paddock affyrede over 1100 skud fra en suite på 32. Etage på Mandalay Bay Hotel ned i en folkemængde, der var til koncert.

58 døde, og 851 blev såret.

Politiet fandt bagefter 24 stk. våben i Stephen Paddocks suite. Heraf var 14 semiautomatiske rifler.

Umiddelbart efter steg aktierne i selskaber, der fremstiller håndvåben. Det skete i spekulanters forventning om, at folk ville hamstre våben, inden politikerne fik den idé at skærpe adgangen til dem oven på denne den værste massakre af sin slags i landets historie.

Et forslag, der blandt andet indebar, at magasiner i automatiske rifler kun må indeholde ti skud, blev ganske vist fremsat ni dage senere. Det er ikke blevet til noget.

Ønsker amerikanerne at sikre, at deres børn ikke skydes, når de går i skole, er en skudsikker rygsæk som skoletaske åbenbart det bedste bud.

Eller et håndvåben – til at skyde ’skoleskyderen’ med, inden ’skoleskyderen’ skyder dem, der går i skole.

344 kommentarer
Vis kommentarer