En solstrålehistorie

 

FOLKELIGT PRES. Sagen om lille Im fra Nordjylland er et skoleeksempel på, at politikere og myndigheder skal bruge deres sunde fornuft i stedet for slavisk at følge rigide paragraffer. Uanset hvor højt Dansk Folkeparti står på sidelinjen og brøler.

Im Nielsen på nu ni år blev i december 2012 sammen med sin thailandske mor dømt til udvisning, fordi hendes danske far et halvt år forinden var død af kræft.

UDLÆNDINGESTYRELSEN vurderede, at de to ikke længere havde noget tilhørsforhold til Danmark. Og retten i Hjørring afgjorde, at der ikke kunne tages hensyn til barnets tarv, da IM ikke, som loven kræver, havde boet her i mindst seks år.

10. november 2013 blev mor og datter eskorteret til lufthavnen og sat på flyveren til Thailand. Og deres ejendele fragtet til Aarhus havn og lagt i en container til udskibning.

BORGERNE I AABYBRO havde protesteret vildt i månedsvis og omkring 500 deltog i et fakkeltog. De blev støttet af flere og flere på de sociale medier, ligesom mange medier tog sagen op.

Men helt som forventet prellede protesterne totalt af på daværende justitsminister Morten Bødskov (S), der som et typisk mappedyr efterlever regler og forordninger til punkt og prikke. Også selv om de strider mod al sund fornuft.

STATSMINISTER Helle Thorning udviste en tilsvarende foragt for menneskeskæbner og henviste blot til, at politikerne ikke havde lovhjemmel til at gå ind i sagen.

Men da det folkelige pres blev for stort, skiftede Folketinget – minus Dansk Folkeparti – holdning og vedtog en særlov, som gjorde det muligt for Im og hendes mor at blive i Danmark.

Derfor kunne Ekstra Bladet i går bringe en solstrålehistorie om en lykkelig lille familie, der stortrives i det nordjyske. Im blandt sine mange kammerater og moren som uddannet sosu-medhjælper i arbejde.

VI HAR VALGT at genfortælle Mi’s historie på denne plads for at minde om, at selv om der kan være behov for en stram udlændingepolitik, behøver vi ikke smide al medmenneskelighed over bord.

Det er desværre nødvendigt med en sådan påmindelse - også aktuelt, hvor syriske flygtninge, der søger asyl i Danmark, tvinges til at efterlade kone og børn som mulige ofre for de vanvittige krigere i Islamisk Stat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær