Enlige mænd - nej tak

SF-BOSSEN Pia Olsen Dyhr blander sig nu i debatten om masse-sexovergreb på kvinder med et forslag om at begrænse antallet af enlige, mandlige asylsøgere.

Hendes udspil er aktualiseret af, at flere hundrede kvinder i Köln nytårsnat blev omriget og befamlet af udenlandske mænd. Også i Hamborg, Zürich og Malmø har myndighederne modtaget et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle krænkelser.

Og herhjemme meldes om grænseoverskridende opførsel fra mænd med udenlandsk baggrund over for unge piger i Thisted, Sønderborg og Haderslev.

PIA OLSEN DYHRS synspunkt er, at hvis vi skal gøre op med det patriarkalske syn, som betyder, at manden er omdrejningspunktet i samfundet, og at kvinden er mandens ejendom, så nytter det ikke noget, at vi får så mange enlige mænd herop.

Hun påpeger, at asylsøgere oftest er yngre mænd, fordi de typisk har fysikken til flygte fra konfliktzoner.

TALLENE GIVER hende ret: Sidste år søgte 18.500 personer asyl i Danmark – og heraf var 13.100 mænd.

Og hun har også ret i, at de unge mænd, der kommer med et helt andet kvindesyn og kun har hinanden at spejle sig i, sjældent bliver ordentligt integreret. Men det går bedre, hvis familien er med.

Alligevel er hendes forslag – på trods af det rigtige sigte – en død sild.

FOR DET MÅ ikke blive sådan, at vi udvælger flygtninge efter køn og ikke efter beskyttelsesbehov. Uanset om det er enlige mænd, enlige kvinder, uledsagede børn eller hele familier, skal vi behandle deres sager ordentligt, når de står på dansk grund eller ved den danske grænse.

Pia Olsen Dyhrs forslag medfører nødvendigvis også, at man må opgive stramninger af familiesammenføring – men så anstændig er dansk politik ikke. Et flertal har benhårdt lagt sig fast på, at adskillelsen skal vare op til tre år.

DET ER uomgængeligt, at vejen frem er en langt bedre og mere håndfast integration, som virkelig bringer flygtningene i nærkontakt med dansk mentalitet og kultur. Og her kan Socialdemokraternes forslag om kurser i dansk seksualmoral være et lille skridt på vejen.

320 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere