Er Frank Jensens tilfælde i virkeligheden værre end Anna Mee Allerslevs?

Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

ER DET i virkeligheden værre?
Det spørger vi os selv om her på Ekstra Bladet, når vi i dag bringer historien om, at Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har gjort det samme, som for nylig tvang den radikale Anna Mee Allerslev til at trække sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester.
Frank Jensen har også brugt Københavns Rådhus’ store festsal som privat balsal til et bryllup uden regning. Og ikke engang til sit eget bryllup, men til en vens datters bryllup.

ELLER RETTERE: Overborgmesteren har sat sine folk i sving hermed. Altså har overborgmesteren, der blev bedt om at vie parret, tilbudt rådhuset til festligholdelse oven i sit tilsagn. Som var lokalerne hans egne.
De fleste husker, at Anna Mee Allerslev satte embedsværket på den anden ende med spørgsmål om cava og kagegafler. Det har overborgmester Jensen også gjort.
Frank Jensen satte både sin sekretær samt sin personlige assistent i gang med at besvare mails, undersøge pladsforhold og udarbejde køreplan for både vielse og bryllupsreceptionen, som fandt sted i september 2016.

PARRET, der blev viet, havde åbenbart selv sørget for kage og champagne. Men som overborgmesterens venner var alt andet på rådhusets regning. Og med overborgmesterens rundhåndede invitation.
Som med Anna Mee Allerslev blev der heller ikke i overborgmesterens tilfælde betalt 65.000 kroner. Det er ellers daglejen for den store festsal. Og arbejdstimerne i embedsværket var også gratis.

FRANK JENSEN hævder over for Ekstra Bladet, at brylluppet var en vielse ligesom de 5000 andre, der årligt finder sted på rådhuset. Hans folk var kun involveret, fordi han selv skulle vie parret. Det er helt normalt, melder han.
Desuden var der slet ikke tale om en bryllupsreception som sådan. Der var blot tale om at ’nygifte par kan samles med de gæster, som har overværet vielsen til for eksempel et glas medbragt champagne og et stykke kage’, som overborgmesteren udtrykker det om de cirka 100 medvirkende.

HVAD ER EGENTLIG forskellen på Anna Mee Allerslev og Frank Jensens gerninger? Og er sidstnævntes i virkeligheden ikke værre?
Ikke fordi han er overborgmester. Eller fordi han ønsker at gøre det godt for en ven og dennes datter. Men fordi Frank Jensen nægter at lægge sig ned og få betalt regningen.
Dermed reducerer han skatteborgerne til bønder og ophøjer sig selv og sine venner til et herrefolk i hovedstadens fællessal.