Et forpjusket DF

DANSK Folkeparti tumler forpjusket rundt i manegen for øjeblikket, hvilket de færreste havde forventet efter partiets kanonvalg i juni. Gamle slagnumre forvandles pludselig til stinkere i hænderne på partiets topfigurer.

JA, PIA Kjærsgaards post som Folketingets formand er sådan set det mest iøjnefaldende resultat af mandat-boomet. Og hvor lykkelig hun end er for tjansen, er den jo ikke ligefrem en politisk kursændring, der skærer i øjnene.

SNAKKETØJET gik f.eks. i går på partiets Søren Espersen, efter at partiet var blevet dømt i byretten. DF havde i en kontroversiel annonce kædet navnene på 685 nye statsborgere sammen med, at personerne kunne være til fare for landets sikkerhed. 15 af dem anlagde sag for injurier og vandt altså i går.

Espersen kunne ikke forstå deres ’krænkelse’, men bidrog hermed ufrivilligt til indtrykket af en påfaldende kynisme i partiets tankesæt. Kunne man forestille sig, at det var 685 danske navne, der blev annonceret i forbindelse med et cykeltyveri? Næppe.

HVER sagsøger får 10.000 kr. for tort – så hvis de øvrige uskyldige på listen også får lyst til også at sagsøge DF, skal partiet for alvor til lommerne. Spydigheder fløj rundt på de sociale medier om, at Dansk Folkeparti nok kan finde pengene til bøden i EU’s fonde ...

FOR LIGE præcis DF’s snabel ned i EU-kassen står også stærkt på nethinden og bidrager også til billedet af et dobbeltmoralsk parti, der tumler rundt. Samtidig får vi en ufrivillig påmindelse om partiets ekstreme topstyring. Interne Messerschmidt-kritikere bliver kaldt til ’en snak’, der bringer mindelser om kammeratlige samtaler i Maos Kina eller det gamle DKP.

SELV DF’s medvirken til forliget om dagpenge gav ikke specielt megen medvind. DF fik ikke nær det hjem, de havde krævet. Og samtidig droppede Thulesen Dahl med et fingerknips den musketer-ed, han lavede med SF inden valget. Et parløb, der ellers hjalp ham i valgkampen.

NU SMISKER han i stedet for Mette Frederiksen. Hun kan jo så tænke tilbage på, hvordan det gik hendes kollega Pia Olsen Dyhr, hvis Thulesen lover fælles fodslag.

0 kommentarer
Vis kommentarer