Et monument over dårlig dømmekraft

Anders Samuelsen omtalte sig selv som ’Danmarks mest kompetente udenrigsminister’. Foto: Jens Dresling
Anders Samuelsen omtalte sig selv som ’Danmarks mest kompetente udenrigsminister’. Foto: Jens Dresling
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Man kan blive så uendelig træt, når man følger dansk politik. Hvorfor er det, at regeringen og deres 'hangarounds' har vanskeligt ved at fatte, at de ikke sidder på taburetterne for deres egen skyld, men for vores. For os, der vælger dem, os, der betaler deres løn og os i pressen, der er sat til at holde øje med dem.

Tag nu Anders Samuelsen. Han omtalte sig selv som 'Danmarks mest kompetente udenrigsminister', før han overhovedet havde bevist noget som helst eller gjort sig fortjent til roserne. Det var der mange, der grinede af.

I denne uge kunne Politiken så afsløre, at han netop har brugt 340.000 kr. på sit kontor, så det kan se pænt og moderne ud, når han får fine gæster.

Jeg kan bestemt godt unde Samuelsen et pænt kontor, men den store samuelsenske misforståelse er, at kontoret ikke er hans. Han har det til låns. Sådan er det at være udenrigsminister. Minister betyder 'folkets tjener' og uden at fornærme nogen, kunne meget tyde på, at Samuelsen indenfor et halvt års tid kommer til at afgive kontoret til en ny udenrigsminister.

Skal den nye så også sætte sit personlige præg på kontoret på skatteydernes regning? Hvad med at overlade kontorindretningen til ministeriet, som i modsætning til ministeren bliver ved med at være der? Og 340.000 kr. er immervæk ikke bare ingenting, selvom jeg godt er klar over, at blandt Samuelsens venner i Saxo Bank synes de ikke det er noget. Men det svarer faktisk til en skolelærer eller politibetjents årsløn. Og pengene kommer fra samme kasse, nemlig din og min skattebetaling.

Når nu brættet gøres op efter Samuelsens virke som udenrigsminister, vil det, der står tilbage, være hans egen selvovervurdering, og at den ultimative mærkesag om topskattelettelser blev opgivet for drømmen om en ministerpost. Ingen på den internationale scene eller for den sags skyld herhjemme vil huske, hvad han bidrog med som minister.

Tilbage står et kontor i udenrigsministeriet. Et monument over manglende politisk dømmekraft hos en mand, der ikke praktiserede, hvad han prædikede. Offentlig frås og overflødighed skulle som bekendt fjernes. Det gjaldt bare ikke ham selv.

Ingen ud over en indretningsarkitekt og nogle møbelhandlere vil nogensinde savne 'Danmarks mest kompetente udenrigsminister'
Offentlig frås og overflødighed skulle som bekendt fjernes. Det gjaldt bare ikke ham selv.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind