ET PAR FRA MADSEN: Læg hånden på kogepladen, Mette

Mette Frederiksen siger alt det rigtige. Hun har sagt ’undskyld’ til godhavnsbørnene. Og hun har bebudet en ‘nærhedsreform’, hvor blandt andet politiet rykker tættere på og kommer, når borgerne ringer.

Vi skal bare ikke regne med, at det sker lige med det samme, lyder det. Mette Frederiksen synes også, sygeplejerskerne løber alt for hurtigt. Derfor vil hun tilføre 1000 nye sygeplejersker næste år. Sympatisk, men de findes bare ikke.

Statsministeren synes også, at der er alt for meget ‘pseudoarbejde' i det offentlige. Alt for mange bureaukrater og konsulenter. Og det kan jeg kun give hende ret i.

Omsorg og pleje er blevet til minutskemaer for støvsugning, toiletbesøg og hårvask, alt imens kontrollanter kontrollerer hinanden i mange led uden nogensinde at møde de mennesker, de ellers er ansat til at sørge for.

Socialdemokratiets formand vil gerne fremstå som en forandringens statsminister. Med hjertet på det rigtige sted. En ’no bullshit’-type, der siger tingene, som de er.

Men det kræver meget mere end pæne ord og 1000 nye sygeplejersker engang langt ude i fremtiden. Og fordi det hele mest af alt bare er ord, er det mildest talt lidt svært at tro, at Mette Frederiksens Danmark for alvor adskiller sig fra Løkkes, Thornings og Foghs kolde kontrolsamfund.

Jeg savner forpligtende ord. Arne skal vel ikke dø, Mette, før vi kender dit forslag for de nedslidte? Afskaffelsen af pseudoarbejde i det offentlige skal vel ikke først gennemføres, når alle de nuværende offentligt ansatte er gået på pension?

Danmark har brug for forandring. Vi har ikke brug for en regering, der sylter de nødvendige reformer i udvalg og kommissioner og venter på overenskomstforhandlinger og bedre vejr.

Isbjergene smelter, og politiet tager stadig ikke telefonen. Jeg beder ikke om hovsaløsninger for at vise handling. Men kan vi ikke få en tidshorisont for forandringerne?

Læg hånden på kogepladen.

275 kommentarer
Vis kommentarer