Et ret og rimeligt forsvar af os selv og vores land

I DANMARK slipper kriminelle udlændinge for nemt, når de bliver dømt. Sådan lyder et meget anvendt omkvæd. Både i diverse debattråde på eb.dk og på de sociale medier om forbrydelse og straf.

Vi taler om en generalisering, det nu bliver svært at komme med fremover.

RETTEN I Nykøbing Falster idømte i går det kroatiske forældrepar Lijlana Mujagic og Santino Koren 12 års fængsel, mens deres sønner Bernardo og Toncek Mujagic på henholdsvis 20 og 23 år fik 15 år bag tremmer. I tilgift blev de alle dømt til udvisning af Danmark efter endt afsoning.

Den kroatiske familie står bag 24 forskellige, grove hjemmerøverier.

MAN MÅ BIFALDE dommen. Normalt skal der drab til, når vi i Danmark giver tocifrede fængselsstraffe. De nævnte røverier var imidlertid specielt modbydelige. De blev begået mod ældre og svage beboere på Sjælland og i Sønderjylland.

I flere tilfælde blev ofre udsat for vold, lige som de i flere tilfælde blev bundet, kneblet og efterladt hjælpeløse, indtil enten familiemedlemmer eller hjemmehjælpen fandt dem. Anklageren fremførte således i retten, at det udelukkende kan tilskrives held, at det ikke endte med drab.

DEN KROATISKE FAMILIE har anket sagen. Den er følgelig ikke afsluttet. Dens væsentlighed er dog ikke til at komme udenom, da den vil danne præcedens, i fald straffene opretholdes. Dermed bliver den en vægtig modsigelse af det meget anvendte omkvæd om milde domme for grove forbrydelser. 

Det er væsentligt at fremhæve, at folks forargelse over hjemmerøverier begået af udlændinge har en iboende oprigtighed, der handler om mere end bare gerningsmændenes oprindelse. Når den slags forbrydelser finder sted i danske hjem uden forbindelse mellem gerningsmænd og ofre, rammes ikke alene dem, der bliver røvet.

HJEMMERØVERIER rammer også – og har gennem år ramt – det danske sind og samfund. I et land, hvor ulåste døre engang var normalen, er det modsatte i dag tilfældet. Det er derfor særlig grov kriminalitet mod de konkrete ofre i særdeleshed, ja, men dertil en forbrydelse mod Danmark i almindelighed.

Dommen – med udvisningen – er et både ret og rimeligt forsvar af os selv og vores land.

203 kommentarer
Vis kommentarer