EU slagter danske jobs

EU HAR UDVIKLET sig til en ren tilskudsjungle, som ingen kan have det fulde overblik over.

Tusinder af dekreter, forordninger og cirkulærer kan få økonomisk betydning for din hverdag – og så betyder det mindre, at mange af dem er modsatrettede og direkte skadelige.

FAGBLADET 3f har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en række virksomheder med EU-støtte har flyttet arbejdspladser ud af Danmark til lande som Ungarn og Polen.

Således har Coloplast de senere år eksporteret 600 arbejdspladser til Ungarn og modtaget 170 millioner kroner fra den ungarske regering og EU. Og bossen Allan Rasmussen tillige et ungarsk ridderkors!

DET ER SKET i et tidsrum, hvor det danske samfund skriger på nye private arbejdspladser, og hvor den daværende regering tog mange initiativer, bl.a. en sænkning af selskabsskatten for at få virksomhederne til at ekspandere herhjemme og ansætte nye folk.

Den politik er altså stille og roligt blevet saboteret af EU-Kommissionen, som giver tilskud til, at man flytter arbejdspladser fra det ene land til det andet. Og her er Danmark ekstra sårbar på grund af vores relativt høje lønniveau.

DET ER IKKE bare konkurrenceforvridende – det er vanvittigt. Og bør ændres øjeblikkeligt

Men EU’s tilskudspolitik er – ligesom det danske skattesystem
– så indviklet, at man skal have en universitetsuddannelse for at finde hoved og hale på systemet. Ikke mindst på landbrugsområdet, hvor man både kan få støtte til at producere mere mælk og støtte til at hælde mælken i kloakken.

Derfor er flere og flere kommuner begyndt at ansætte folk, som udelukkende har til opgave at skaffe EU-tilskud af en eller anden karakter til kommunens virksomheder – og de tjener hurtigt deres løn ind.

LARS LØKKE proklamerede i valgkampen, at han – hvis han blev statsminister – ville udnævne en europaminister til at holde ekstra kritisk øje med EU’s bureaukrati og tilskudsjungle.

Det er som bekendt ikke sket, hvilket nok skyldes, at Løkke alligevel ikke ønsker at udfordre EU-systemet.

SÅ VI KAN forvente, at Danmark mister flere arbejdspladser. Med EU-tilskud.

196 kommentarer
Vis kommentarer