Få snablen ud

I EN STALD ved Slagelse står tre elefanter spærret inde og har det ad helvede til. I otte måneder har de eksotiske dyr fra Cirkus Arena været i karantæne, og hver dag får de det dårligere og dårligere.

I DAG mistrives elefanterne i en sådan grad, at deres dyrlæge overvejer en politianmeldelse for dyremishandling.

DJUNGLA, Lara og Jenny, som elefanterne hedder, viser alle tegn på mistrivsel. De går rundt i cirkler, de er pirrelige, og de begyndte på et tidspunkt at rive staldtaget ned af bar kedsomhed.

I STEDET for i Cirkus Arena er de tonstunge dyr havnet i Cirkus Christiansborg med de ansvarlige politikere som domptører. Men der er intet at grine ad i dette skoleeksempel på politisk inkompetence og sendrægtighed.

FOR SNART halvandet år siden besluttede VLAK-regeringen sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti at forbyde elefanter, zebraer og søløver i cirkusser. Politikernes begrundelse: Det handler om dyrenes velfærd.

DAVÆRENDE miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fik til opgave at lave et lovforslag, og da han blev sparket ud, overtog Jakob Ellemann-Jensen elefanterne.

MED UDSIGTEN til et snarligt forbud sendte Cirkus Arena for otte måneder siden kæmpedyrene tilbage til stalden. Siden er intet sket. Ud over at elefanterne har fået det stadigt dårligere.

PÅ SIDELINJEN står Knuthenborg Safaripark, som hellere end gerne vil skabe et nyt hjem for elefanterne. Men dyreparken kan intet gøre, før forbuddet mod cirkus-elefanter er vedtaget.

DEN NYE elefant-minister, Mogens Jensen (S), opfører sig – undskyld – som en elefant i en glasbutik. Han trompeterer, at de indtil videre bare kan komme ud i cirkusteltet igen.

DET VIL ifølge elefanternes dyrlæge være det værste, der kan ske, fordi de derefter atter skal igennem en livstruende undersøgelse og i karantæne.

DEN JAMMERLIGE sag rummer en strid om, hvilken økonomisk kompensation Cirkus Arena skal have. At tvisten skal gå ud over Djungla, Lara og Jennys velfærd, er hovedrystende. Pengesnakken kan vente til et senere tidspunkt. Der er brug for handling nu.

SAGT PÅ godt dansk: Få så snablen ud!

76 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere