Fadbamse-regulativet

I DISSE tider, hvor alt skal skrives ned og gøres til regler, regulativer og paragraffer, burde det ikke kunne undre, at selv Statsministeriet opererer med en alkoholpolitik.

En sådan blev nedskrevet helt tilbage i 2002, hvor Venstres Anders Fogh Rasmussen regerede landet. Og det var ikke, fordi han selv havde et problem med alkohol. Han poppede aldrig flasker op, men bød i stedet sine gæster på håndpudsede vindruer.

FOGH RASMUSSENS egen regelrette og ædruelige levevis gik igen i ministeriets alkoholpolitik, som dagbladet BT har fået aktindsigt i. Der kan nydes ét glas vin eller én øl ved særlige lejligheder, og så er det slut. Ikke noget med at bælle.

Et regulært alkoholmisbrug kan få alvorlige konsekvenser. Medarbejdere, der møder eller optræder påvirket i tjenesten, vil blive hjemsendt, står der i notatet. I sidste ende kan det føre til afskedigelse.

EFTER EN samler kommer en spreder. Efter Anders Fogh Rasmussen kom Lars Løkke Rasmussen. Han er ikke til håndpudsede vindruer i ubehandlet form. I forhold til Anders Fogh er Lars Løkke så udpræget en livsnyder, og han har vist aldrig fået læst Statsministeriets alkoholpolitik.

EKSTRA BLADET har tidligere afsløret, hvordan der blev serveret alkohol i anseelige mængder om bord på forsvarets fly, når Lars Løkke var på tjenesterejser som statsminister. Med andre ord blev der drukket i arbejdstiden, når han sammen med sit følge var på officielle udlandsrejser.

Bilag, som Ekstra Bladet har fået udleveret, viser, at der i forbindelse med flere rejser er blevet faktureret, hvad der svarer til fem-seks genstande pr. person, hvis de fordeles jævnt på Løkke samt de embedsmænd og sekretærer, der var med på flyet.

VI ER ALTSÅ langt ud over, hvad der tillades ifølge Statsministeriets alkoholpolitik. Som svar på bilagsafsløringerne har Lars Løkke svaret, at det var kutyme, at man på hjemflyvninger har fået et måltid mad og et par glas vin.

Han har desuden lovet, at han vil fortsætte den praksis, hvis han igen bliver statsminister. Det tror vi gerne, men så må han først ændre Statsministeriets – meget stramme – alkoholpolitik.

Reglerne må gælde alle, også landets statsminister.

122 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere