Farlig for miljøet

PÅ FORBLØFFENDE kort tid har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lagt sig ud med de politikere og organisationer, som prioriterer miljøet højt.

Han har frådet på Facebook med voldsomme angreb på Auken-familien og på Danmarks Naturfredningsforening, der ’terroriserer ærlige landmænd’.

Hans seneste påhit er et forsøg på at bremse naturforkæmpernes adgang til at anke kommunale miljøafgørelser ved at pålægge dem klagegebyrer.

SOM DOKUMENTERET i Ekstra Bladet i går har Esben Lunde i årevis nærmest hadefuldt spredt gylle ud over dem, der af et ærligt hjerte taler naturens sag.

Han er om muligt endnu mere hardcore på landbrugets side end forgængeren Eva Kjer Hansen. Og derfor har han også skabt begejstring hos de verbalt skallesmækkende oprørere i interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

DET ER LIGE VAND på statsminister Lars Løkke Rasmussens mølle.

Lars Løkke har nemlig fra første dag som regeringschef valgt side i den evige kamp mellem produktion og naturbeskyttelse. Det skete, da han nedlagde Miljøministeriet som selvstændig enhed og lagde det ind under Fødevareministeriet.

At Esben Lunde har titel både af miljø- og fødevareminister kan kun betegnes som tragikomisk.

HAN SKAL GODT NOK nu i gang med at forhandle en såkaldt naturpakke. Men den er fra regeringens side kun tænkt som lidt facademaling for at skjule de skader, som landbrugspakken påfører miljøet.

Og støttepartierne Liberal Alliance og Dansk Folkeparti lader bare stå til. Der fødes ikke mange tanker om naturbeskyttelse i Anders Samuelsens hjerne – her er der kun plads til topskattelettelser. Og heller ikke hos DF er miljøet placeret særligt højt på dagsordenen.

TILBAGE ER de konservative. Hvis Esben Lunde skal stoppes, må de stå fast på kravet om miljøforbedringer. Og bevise, at at man godt kan være grøn, selv om man er borgerlig.

Det kan der ovenikøbet vise sig at være stemmer i.

173 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere