Farvel til sheriffen

SØREN PIND FORLADER politik. Selv siger han, at han er slidt op. Tømt.

DET FORSTÅR man, for hvis man mener noget med politik, skal man ikke sidde i Lars Løkke Rasmussens regering. Det er leverpostej og gråvejr hver dag. Det er taburet-klæberi og ministerposter for enhver pris. Og Pind er alt andet. Han ville ændre verden, startende med Danmark.

PIND ER TIL det storladne og idealistiske. Til de store diskussioner om etik og moral og til at tale om den store vision for Danmarks fremtid. Men den slags har ingen gang på jord i en af danmarkshistoriens svageste regeringer.

PIND BLEV FYRET som sherif, da Løkke af taktiske grunde inviterede konservative og Liberal Alliance med i regering for at redde sin egen taburet. Og den fyring kom Pind sig aldrig over.

HAN FIK GANSKE vist en anden ministerpost, men man kan ikke ride gennem byen som uddannelses- og forskningsminister. Justitsministeriet var Pinds kald og politiske primetime.

PIND VAR LANGTFRA altid enig med Ekstra Bladet. Han hadede, når vi tilkendegav, at han igen var kommet med nye pind’ligheder. Han kunne ikke se humoren og blev rasende, vred og såret. Pind tilbageviste kritikken storladent og voluminøst, grænsende til det patetiske.

MEN JEG KOMMER godt nok til at savne Pind i dansk politik. En ener er slidt op af beregnende politik og visionsløse politikere.

DER ER KØ ved Løkkes udgang. Esben Lunde Larsen forlader også regeringen, men det tjener Lunde bedst, at vi forbigår ham i tavshed.

124 kommentarer
Vis kommentarer