Fjenden i forkøbet

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Danmarks Radio søger en ny underdirektør. En slags spindoktor eller politisk ’fikser’ for generaldirektøren, fremgår det. Det hedder således i stillingsopslaget:

’Som underdirektør for DR’s generaldirektør skal du sammen med DR’s ledelse sikre et godt samarbejde med centrale interessenter, og du får en vigtig del af ansvaret for, at DR opleves som en aktiv og åben kulturinstitution, der leverer afgørende bidrag til udviklingen af det danske samfund.’

Lad os oversætte: Underdirektøren skal være god til at kysse Dansk Folkeparti på de store kinder, så partiet ikke kommer med nye besparelser.

Her vil den kvikke læser spørge, om man så ikke bare kan lade ansøgningerne gå direkte til DF-leder Kristian Thulesen Dahl – manden bag det medieforlig, der netop har pålagt DR besparelser. Svaret er, at det heller ikke kan udelukkes, at det i kulissen bliver sådan. Bemeldte Thulesen Dahl arbejder jo nidkært på at fjerne armslængdeprincippet i dansk medie- og kulturpolitik.

Og så har DR vel lært lektien?

Både ja og nej. Den nye underdirektør er nærmest som en tilbagevenden til det styringsregime, der hele tiden har været hovedproblemet. DR’s chefredaktion talte i slut-90’erne 15 personer. Lige inden besparelserne talte den 150 årsværk. Og mange af disse årsværk syntes ikke at fremme produktionen så meget som at kontrollere den og pakke hele public service-giganten ind i pseudo-medie-ledelse.

Man søger eksempelvis tillige en strategikonsulent, hvis primære arbejdsopgave er at ’gennemføre analyser, facilitere workshops samt formulere strategi for DR’s medieudbud’. Og man søger en teamleder til kommunikation, der kan ’tænke strategisk og udvikle DR’s koncernkommunikation digitalt.’

Et naturligt spørgsmål fra enhver licensbetaler må være: Og hvordan er det så, at disse mennesker gør tv og radio bedre? Er det meningen, de skal snakke og ’strategiplanlægge’ skidtet frem i verden?

Generaldirektør Maria Rørbye Rønns vision om nulfejls-kultur, ledet af administratorer i stedet for indholdsproducenter, skriger stadig på at blive skrottet. Der bør fortsat spares i Danmarks Radios ledelse. Alle de senere års største fejl er fra administrationen. Flittige, gode, kvalificerede medarbejdere – som der er mange af på DR – skal sættes fri af dette regime.

Man ansætter i stedet en ny underdirektør. En underdirektør, der ’har indsigt i politiske processer og evne til at navigere i en politisk organisation og i et kreativt mediehus,’ som det hedder. Det ligner unægtelig et træk, der mere end at fremme tv og radio skal sikre, at ledelsen uanfægtet kan fortsætte sin fremgangsmåde.

Men der synes at være en syrlig ironi i, at man åbenbart erkender at mangle nogen med de omtalte evner.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind